Престало да куца Бобаново срце / - фото: КК Партизан
27/09/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо Бобан Петровић

Некадашњи крилни центар Партизана и репрезентације СФР Југославије је недавно доживио саобраћајну несрећу и налазио се у болници у Јужноафричкој Републици

Легендарни кошаркаш Партизана, некадашњи репрезентативац Jугославиjе и jедан од наjбољих стријелаца у историjи „црно-белих”, Бобан Петровић, преминуо jе jутрос у Jужноафричкоj Републици.

Након што jе недавно доживио саобраћаjну несрећу, Петровић jе последњих неколико дана живота провео у болници.

 Због ковид мјера, контакт jе био врло ограничен, а jутрос jе све затекла вест да jе престало да куца срце некадашњег крилног центра београдског клуба.

Петровић jе рођен 19. jула 1957. у Крушевцу.

За Партизан jе играо од 1976. до 1985. године и у том периоду jе био jедан од наjбољих играча славног клуба.

Био је члан националног тима СФР Jугославиjе на Европском првенству 1981, када су „плави” освоjили сребро, као и годину дана касниjе на Свјетском првенству када jе репрезентациjа Jугославиjе освоjила бронзану медаљу.

У дресу Партизана, Петровић jе освоjио два међународна купа „Радивоj Кораћ” (1978. и 1979), двије титуле националног шампиона (1979. и 1981) и куп СФРJ (1979).

Са 3.618 постигнутих поена на 273 утакмице, Бобан Петровић jе десети наjбљи стријелац у историjи Партизана.

Остаће упамћена анегдота са враћанjем лопте на утакмици Олимпиjа - Партизан, између Петровића и његовог кума, Петера Вилфана, коjа jе оставила све актере меча у чуду.

Осим за Партизан, Петровић jе играо за француски Ремс, љубљанску Олимпиjу, шпанску Манресу, Напредак из Крушевца и белгиjски Хаселт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:54