Пред кошаркашицама Будућност нови почетак / - Фото: ЖКК Будућност Бемакс
29/09/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радовић: Нова екипа, нова прича, требаће времена да се све посложи

Будућност Бемакс ће и у наредноj сезони, иако jе екипа значаjно ослабљена, имати велике амбициjе у WАБА лиги, казао jе тренер подгоричких кошаркашица Владан Радовић

Будућност Бемакс ће на старту нове сезоне играти сjутра у Подгорици са екипом Триглава.

Подгорички тим између двиjе сезоне напустиле су Николина Бабић, Патрициа Бура, Анђелика Митрашиновић и Милена Jакшић, док су ангажоване Jована Марковић, Невена Вућковић и повратница Амра Баjровић.

Из филиjале ЖКК Подгорица приклjучене су младе Милена Биговић и Ксениjа Шћепановић.

У новоj сезони регионалноиг такмичења играће 11 клубова, коjи ће бити подиjељени у двиjе групе.

Радовић jе казао да jе подгорички тим одрадио оно што jе планирао.

- Имали смо мини турнеjу по Србиjи, гдjе смо одиграли пет припремних мечева и генералну провjеру у оквиру мемориjалног турнира Миодраг Балетић у Никшићу. Надам се да jе све то послужило да видимо гдjе смо. Нова екипа, нова прича, требаће одређеног времена и утакмица да се све посложи, али нема алиби приче - рекао jе Радовић на конференциjи за новинаре.

Радовић, коjи ће трећу сезону узастопно бити на клупи Будућности, казао jе да jе Триглав непознаница.

- Триглав jе повратник у регионално такмиченjе, екипа против коjе ниjесам играо од када сам тренер Будућности. Очекуjем оно што играjу све екипе из Словениjе, а то jе доста трчања, удваjања и пресинга. Покушавам да обjасним играчицама, да увиjек када играмо у Подгорици против било кога да играмо ми смо фаворити - рекао jе Радовић.

Капитен Драгана Живковић казала jе да jе сваки старт специфичан, али и битан.

- Много лакше jе када се крене побjедом. Осим тога играмо на свом терену, па смо додатно мотивисане да триjумфуjемо - казала jе Живковић.

Она jе истакла да респектуjе ривала, али да вjеруjе у добар почетак.

- Триглав има добру екипу, показале су и приjатељске утакмице да ће бити веома неугодни, тако да са доста опреза улазимо у таj меч. У односу нс претходну сезону додатно смо подмлађене, па ће ова година бити посебна за нас, али свакако да jе циљ да будемо на фаjнал-фору. Због тога од прве утакмице желимо да покажемо да jе наша младост посебан адут и да можемо опет да будемо врло неугодне - рекла jе Живковић.

Центар Мина Ђорђевић казала jе да jоj jе драго што сезону почињу утакмицом на домаћем терену.

- Посебно jе задовољство што jе припремни период прошао без проблема. Све дjевоjке су биле ту, свака од нас пружала jе максимум како на тренинзима, тако и на утакмицама. Спремне смо и са доста мотива улазимо у нову сезону - рекла jе Ђорђевић.

Он jе истакла да не познаjе екипу Триглава, али да не жели да миjења амбициjе.

- Не миjењамо ни наш став, а то jе да смо увиjек фокусиране приjе свега на себе. Желимо да дамо максимум и са великог енергиjом дођемо до успjеха - рекла jе Ђорђевић.

Дуел у Бемакс арени почеће у 17 сати и 30 минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:09