Nemanja Radović / Foto: FIBA
06/08/2023 u 11:53 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović: Ostalo je još dosta treninga, utakmica i ima vremena da se sve posloži kako treba

Poslije meča sa Francuskom, košarkaši Crne Gore nastavili rad u Baru

Poslije poraza u Monpeljeu sa Francuskom, gdje su bili ravnopravan rival Francuskoj tokom većeg dijela meča, košarkaši Crne Gore su se vratili u Bar i nastavili pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa se kompletirala dolaskom Kendrika Perija i sads ostaje da se kockice do kraja poslože i spremni odu na planetarni šampionat. 

I pored poraza od "trikolora", utisci su pozitivni.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, prva nakon teških priprema koje smo imali sa dosta trčanja. Igrali su pred punom dvoranom u Francuskoj, bila je prelijepa atmosfera. Zadovoljan sam kako smo odigrali, imali smo veoma dobrih momenata i u odbrani i u napadu. Na kraju je bilo 11 razlike, a tokom čitavog meča smo bili na dva do pet poena. Francuska je jedan od favorita za medalju, a mi smo na pravom put. Ostalo je još dosta treninga, utakmica i ima vremena da se sve posloži kako treba - istakao je krilni centar Nemanja Radović.

Naredni meč je sa Slovenijom 8. avgusta.

- Još jedna utakmica protiv favorita za medalju. Igramo sa jakim rivalima, dobre su provjere za nas, da vidimo gdje smo trenutno. Polušaćemo da izvučemo najbolje iz tih mečeva

Atmosfera u timu je sjajna, to je ono što je krasilo "crvene" tokom prošlogodišnjeg EP, tako će biti i na Mundobasketu.

- Dosta smo ponavljali da je veoma važno da prenesemo hemiju koju smo imal, prije svega u kvalifikacijama, pa na Evropskom prvenstvu, pa opet u kvalifikacijama. Atmosfera je ista kao prošle godine, to je važno za nas, nastojaćemo da održimo taj dobar duh, a kada se držimo zajedno, dobar rezultat neće izostati - objasnio je Radović.

I Dino Radončić je zadovoljan igrom u Francuskoj i pored grešaka.

- Igrati odmah utakmicu protiv takvog rivala je izuzetno teško. "Nedostajale" su nam noge, procenti šuta, ali mislim da smo igrali dobru košarku. Svi znaju kjakvu NBA postavu ima Francuska, ali smo pokazali, i pored grešaka kako defanzivnih tako i ofanzivnih, da možemo da igramo i sa takvim rivalima. Kada to sredimo, bićemo ekipa koja će se boriti i sa najjačima. Slovenija je posljendjih pet, šest godina u vrhu evropske košarke. Imaju jednog od najboljih igrača svijeta. Biće to još jedna velika provjera za nas i da treba da nastavimo sa kvalitetnim radom. Najgori dio priprema je iza nas, kada smo imali samo treninge. Sada su krenule utakmice. Idemo za Sloveniju, potom za Gruziju, pa na Filipine. Sada ćemo da uživamo, priključio se i Kendrik Peri i mislim da imamo ekipu koja može da uradi mnogo više nego što je bio slučaj na prošlom Svjetskom prvenstvu - zaključio je Radončić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:43