Са прес конференције / - Фото: Дејан Панић
06/06/2022 u 19:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Морамо сачувати играче, биће промјена у екипи

Црногорске играче је у „земљи хиљаду језера“ дочекало потпуно другачије вријеме него у Подгорици

Томашевић, Мугоша и остали фудбалери на Олимпијском стадиону у Хелсинкију тренирали на свега 15 степени. Климатски услови су наравно другачији, али то према ријечима селектора Радуловића не би требало да представља проблем.

- Надам се да ће нам ова температура годити и да ће нас освјежити након оне спарине у Подгорици. Очекујем да момци одреагују како треба, опоравак екипе смо већ одрадили, али ће свакако бити промјена у екипи. Не смијемо да уђемо у замку које носи ово такмичење, а то је да изађемо са једном истом екипом у два узастопна меча. То може да буде да погубно. Имамо доста квалитетних играча који могу да одговоре обавезама – истакао је црногорски селектор.

На питање да ли га је нешто изненадило у стартном ремију Финске са Босном и Херцеговином, Радуловић је одговорио:

- Пратили смо и раније мечеве ове двије екипе, које биле у груои у претходним квалификацијама. Први меч овдје је завршен неријешено, а Финци су славили у Босни и Херцеговини. Обје екипе су изузетног квалитета и није изнедађење било ко да побиједи. Мислим да је резултат реалан, а он је помогао нама да након првог кола будемо лидери у групи – рекао је Миодраг Радуловић на конференцији за новинаре у Хелсинкију.

Хоће ли се ова утакмица разликовати у односу на ону од прије неколико дана против Румуније?

- Ми смо дошли у доброј атмосфери, након стартне побједе и добре партије у сусрету са Румунијом. Такве игре и побједе подижу морал и самопоуздање, а добру атмосферу у нашој екипи све ово је подигло на још већи ниво. За мене је важно да су момци почели да схватају да су свјесни свог квалитета. Говорио сам и прошлим квалификацијама да можемо да играмо против свакога, а то смо доказали против Холандије, Турске и Норвешке, у марту у пријатељском мечу против Грчке и сада у дуелу са Румунијом. Дошли смо са пуно оптимизма, али ће утакмица свакако бити другачија. Морамо неке играче да одморимо, јер нас након овог гостовања чекају још двије напорне и захтјевне утакмице. Међутим, имамо на располагању 30 играча, добар ростер и имамо фудбалере који могу да одговоре захтјевима које носи ова утакмица и да наравно остваре позитиван резултат – поручио је Миодраг Радуловић.

Сјутрашња утакмица на Олимпијском стадиону у Хелсинкију почиње у 18 сати.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 01:46