Džikić na putu za Gruziju / -FOTO: TWITTER
04/01/2024 u 10:51 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rastali se Hapoel i Aleksandar Džikić

Razlog prekira saradnje jeste bezbjednosna situacija u Izraelu. Srpski stručnjak odmah dogvorio saradnju i preuzeo nacionalni tim Gruzije

Košarkaški klub Hapoel iz Jerusalima ozvaničio je kraj saradnje sa srpskim trenerom Aleksandrom Džikićem.

Nakon veoma uspješnih godinu i po dana Džikićevog boravka u Jerusalimu, dvije strane se rastaju u prijateljskim odnosima. Razlog prekira saradnje jeste bezbjednosna situacija u Izraelu.

-Ne dešava sa svakoga dana ili svake godine da se košarkaški tim rastaje sa svojim trenerom, bez da su to profesionalni razlozi. Nažalost, mi se suočavamo sa takvim slučajem po prvi put. Hapoel saopštava rastanak sa Aleksandrom Džikićem usled ličnih izazova koji su rezultirali bezbjednosnom situacijom u Izraelu. Džile, želimo da ti se zahvalimo za prelijepih godinu i po dana, stoji između ostalog u saopštenju Hapoela, u kojem se još dodaje da je srpski trener vodio ovu ekipu do finala FIBA Lige šampiona, da je osvojio dva Kupa u Izraelu i da je stvorio nevjerovatnu hemiju u klubu.

Njega bi, prema informacijama, trebalo da naslijedi Jurica Golemac, dok је Džikić preuzео klupu nacionalnog tima Gruzije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:37