Александар Џикић / фото: Дан
24/08/2021 u 21:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Репрезентативци се прикључили припремама Будућности

Због повреда и болести ван строја Зоран Николић, ДЈ Сили и Џејкоб Вајли

Кошаркаши Будућности су комплетирали редове.

„Плавима” су се данас прикључили играчи који су у претходном периоду имали репрезенативне обавезе.

Први дио припремног периода jе „диктиран” учешћем наших првотимаца у акциjама своjих националних тимова. Кобс, Поповић, Дробњак, Баровић и Данило Николић су наступали за Црну Гору, а Вајли за Сјеверну Македонију. Чињеница је да су током седам дана од 12. до 18. августа имали четири утакмице – казао је Александар Џикић.

Шеф стручног штаба Подгоричана има пред собом тежак задатак да уигра велики број нових играча и велики број момака који су пропустили старт припрема због репрезентативних обавеза.

Основни циљ у овом периоду jе приближавање нивоа спремности групе репрезентативаца, коjи су у такмичарскоj форми и нивоа осталих првотимаца коjи тек започињу са радом, а то су Мицов, Сили, Јагодић-Куриџа, Атић, Шеховић. То jе заиста велики изазов за све у клубу.

Џикић има проблема са болестима и повредама појединих кошаркаша.

Нажалост, нисмо сви у строjу. Још увиjек смо далеко од колективног тренинга. Зоран Николић jе већ три недјеље ван тренинга због коронавируса и питање jе када ће се прикључити раду – подсјетио је српски стручњак.

Није стамени центар једини који има проблема.

Ситуациjа са Вајлијем jе такође неповољна. Он се из Скоља вратио са повредом адуктора, са великим и болним отоком, што jе успорило и процес диjагностиковања и процес опоравка. Чекамо да стигну резултати МРИ прегледа и тада ћемо знати шта и како даље. На све то, Сили има проблеме са стомачним вирусом, а неколико играча и реакциjе на промjену подлоге, пошто смо из „Мораче” морали да пређемо у Универзитску салу, због квалификационог турнира за Лигу шампиона у футсалу – рекао је Џикић.

Тренер који је донио екипи Будућности једини пехар у АБА лиги поручује да га проблеми на старту неће обесхрабрити.

Спреман је да засуче рукаве.

Упркос свему, наоружани смо стрпљењем и добром вољом и у ходу се прилагођавамо непланираноме. Шта jе ту jе! Захвалио бих се момцима коjи су прихватили да тренираjу са нама и омогућили нам да радимо и сачекамо комплетирање екипе – закључио је Александар Џикић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:50