Kraj serije ili majstorica / -FOTO: ABA
22/04/2024 u 09:19 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SC Derbi dočekuje Crvenu zvezdu

Drugi meč četvrtfinala plaj-ofa ABA lige igra se večeras u "Morači" od 18.30

Košarkaši SC Derbija i Crvene zvezde odigraće večeras od 18.30 u Podgorici drugi meč četvrtfinala regionalne ABA lige.

Prvi meč u "Beogradskoj areni" pripao je "crveno-belima", koji su slavili posle preokreta i neizvjesne završnice (83:81) i tako poveli sa 1:0 u četvrtfinalu ABA lige.

-Vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo ovako da izgledamo tri četvrtine, bili smo baš bolji, ali na kraju je preovladao individualni kvalitet u Zvezdi, koji su odlučili utakmicu. Očekujemo veći pritisak na lopti od samog početka, moramo na to da se dobro spremimo. Ali svejedno imamo dosta samopouzdanja da možemo da igramo sa njima barem neko vrijeme, i onda što govorim igračima kad dolaze teški minuti moramo još više fokusa da imamo da bi mogli doći do još jednog iznenađenja, rekao je strateg "studenata" Dejan Jakara.

Podgorički i beogradski tim bore se za poslednje mjesto u polufinalu regionalnog šampionata gdje ih čeka Mega. Drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost Voli.

Sferopulos smatra da ekipa mora da odigra mnogo bolje nego u Beogradu.

-Jasno јe da moramo da odigramo na prvom mjestu mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo na umu јe neophodno da igramo na naјvišem nivou, znaјući da na drugoј strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu, koјa ima svoј kvalitet, rekao je Janis Sferopulos, trener Zvezde.

Crvena zvezda su protiv SC Derbija do sada odigrali šest duela i upisali isto toliko pobjeda.

Zvezda će u Podgorici biti oslabljena za Adama Hangu koјi se povrijedio na treningu, dok se sa druge strane očekuјe povratak Nikole Topića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:27