Drobnjak predvodio ”studente” do pobjede / -FOTO: ABA LIGA
07/10/2024 u 20:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SC Derbi očitao lekciju Zadru

Dobra uvertira "studenata" za duel sa Partizanom

Četvrta utakmica protiv Zadra u "Morači" i četvrta pobjeda SC Derbija protiv hrvatskog predstavnika - 86:62 (19:15, 21:15, 24:18, 22:14). I dobra uvertira za duel protiv Partizana, koji će naredne subote gostovati u Podgorici.

Na zatvaranju trećeg kola regionalnog takmičenja, "studenti" su odigrali veoma dobar meč kojeg su prelomili serijom 10:0 u trećoj četvrtini nakon što je rival prišao na minus šest i odlijepili se na plus 16 (64:48)

Izabranici Petra Mijovića bili su fokusirani od starta, odlični u odbrani, raznovrsni i raspucani u napadu, te se iskupili za loše izdanje i poraz od Cibone u Zagrebu.

-U većem dijelu utakmice smo izgledali veoma dobro u oba pravca, a dobru ekipu kakva je Zadar - ne samo za nas već za cijelu ligu - sveli smo na 62 poena. Odigrali smo čvrsto, agresivno i generalno smo pokazali drugačiju sliku u odnosu na Zagreb - u dijelu pristupa i energije, rekao јe Mijović. -Napravili smo dobru uvertiru za utakmicu sa Partizanom u subotu. Sada ćemo sebe da častimo, nadam se dobrom igrom protiv velikog tima. Bez obzira na ishod te utakmice možemo da izađemo samo bolji iz tog duela, radujemo se svi tom meču. Nadam se da će i publika da prepozna to malo. Pitaju svi kako nema crnogorskih igrača, gdјe su, što ne igraju, a ja pitam gdјe je publika? Gdјe su, ne navijači, nego ljubitelji košarke da jednu subotu, nedjelju ili ponedjeljak veče provedu u "Morači" i vide 11 crnogorskih igrača pošto su nam usta puna toga, kazao je Mijović.

Na drugoј strani trener Zadra Danijel Jusup nije  bio zadovoljan izdanjem svoјe ekipe.

-SC Derbi je dobio sve četvrtine, a kada je tako onda je jasno da je pobjednik dominirao. Bio je agresivan, to ga je nagradilo, a imao je i dobar prosjek šuta za tri poena. Izgledamo loše, očekujem više od svojih igrača - u prvom redu od Amara Gegića koji mora više da donese ekipi, rekao јe strateg Zadrana Daniјel Jusup.

Do drugog trijumfa SC Derbi predvodili su Igor Drobnjak sa 17 poena i Zoran Nikolić sa 12.

Dvocifreni su bili još Luka Bogavac (11 poena) i Emir Hadžibegović (10).

Bivši kapiten Budućnosti i reprezentativac Crne Gore Vladimir Mihailović sa 19 poena bio je najefikasniji u timu Zadra.

image
-

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SC DERBIABA LIGA
13. oktobar 2024 01:42