Boriša Simanić / -FOTO: FIBA
31/08/2023 u 09:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simanić završio nastup na Mundobasketu

Igrač Srbije protiv Južnog Sudana dobio udarac u bubreg, hitno je operisan i osjeća se dobro

Krilni centar srpske reprezentacije Boriša Simanić neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću u nastavku Svjetskog prvenstva.

Igrač Saragose dobio je jak udarac tokom utakmice sa Južnim Sudanom, zbog kojeg je morao odmha da napusti igru.

Košarkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom situacije sa Simanićem.

„U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč. Odmah po izlasku iz igre, Boriša Simanić je upućen na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan. Boriša se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu. Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak”, stoji u saopštenju KSS.

Simanić ima 25 godina, visok je 211 centimetara, a već godinama je član seniorske reprezentacije Srbije, prije svega u kvalfikiacionim “prozorima” za velika takmičenja.

Treba naglasiti da je Simanić bio apsolutno uvijek na raspolaganju državnom timu Srbije, bez obzira na stepen kvaliteta protivnika i fazu takmičenja.

Na Svjetskom prvenstvu u Manili prvi put u karijeri našao se u konačnom sastavu reprezentacije za neki veliki turnir.

Bio je član i mlađih reprezentativnih selekcija, a na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina osvojio je srebrnu medalju 2013. godine u Ukrajini.

Profesionalnu karijeru počeo je 2014. godine u Crvenoj zvezdi, a nastupao je još i za FMP i Megu, prije nego što je u ljeto 2022. godine prešao u Saragosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:44