Лука Дончић / -Фото: КЗС
08/06/2022 u 14:53 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија има проблема са Дончићевим и Драгићевим осигурањем за ФИБА прозор

Још увијек се не зна колико новца треба да се уплати за два НБА аса, а вријеме истиче

Лука Дончић и Горан Драгић спремни су да помогну својој репрезентацији у предстојећем ФИБА „прозору“, али се Кошаркашки савез Словеније (КЗС) суочава са неочекиваним препрекама.

Предсједник КЗС Матеј Ерјавец рекао је почетком маја да је износ осигурања за уговор Дончића за квалификационе утакмице за Свјетско првенство још непознат.

Међутим, ситуација је иста до данас. Генерални секретар КЗС и легендарни словеначки кошаркаш Рашо Нестеровић није крио фрустрацију.

„У тиму имамо једну од највећих звијезда из свијета кошарке, која је спремна да жртвује слободне дане усред љета, али још нисмо добили информацију гдје, како и до када морамо да се региструјемо и да осигурамо Дончића и Драгића“, рекао је Нестеровић.

Сиол.нет преноси и да ће трошак осигурања бити још већи због новог Дончићевог уговора са Даласом вриједан 207,1 милион олара.

КЗС ће, наводно, морати да покрије 100.000 долара за Дончићево осигурање и 15.000 за Драгићево.

„Не могу да говорим о бројкама јер је ово потпуно другачији случај од свих претходних. Ово је главни проблем јер немамо никакве информације од ФИБА како да дођемо до бројке. Незванично су нам чак рекли да покушамо да се договоримо са клубом. Вјерујем да ћемо наћи рјешење, јер је свима у интересу да Дончић игра за Словенију у квалификацијама за Свјетско првенство и Евробаскету", закључио је Нестеровић.

Словенија ће угостити Хрватску 30. јуна у Љубљани, прије него што ће у Стокхолм играти против Шведске у посљедњој утакмици првог кола ФИБА свјетских квалификација, а три најбоља тима у групи ће се пласирати у другу рунду, која би требало да почне у августа.

Словенија је друга у Групи Ц са по двије побјед еи два пораза.

Тријумфом против Хрватске обезбиједила би пласман у сљедећу фазу, а за тај меч „Стожице“ су већ распродате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:25