Predrag Stojaković / EPA-RALPH LAUER
30/04/2024 u 14:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojaković u Kući slavnih

Predrag Stojaković biće primljen u FIBA Kuću slavnih u generaciji 2024, objavila je FIBA.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i as Sakramenta, Indijane, Nju Orleansa, Toronta i Dalasa u NBA ligi biće uvršten u klasu 2024. koja će biti u Kući slavnih.

Stojaković će biti jedan od košarkaša koji će biti uvršten u Kuću slavnih, a pored njega tu je i Redži Miler, legendarni NBA as.

Ceremonija će biti održana u Singaputu u septembru.

- Srbin, koga su često zvali jednostavno "Peđa", osvojio je zlato sa Jugoslavijom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, kao i na Eurobasketu 2001. godine, kada je bio MVP. Bio je i na Olimpijskim igrama, a imao je mnogo uspjeha i na klupskom nivou. Osvojio je NBA ligu 2011. sa Dalas Maveriksima. Tri puta je bio na Ol-staru i osvojio je takmičenje u brzom šutiranju trojki - navodi se u saopštenju FIBA.

Stojaković će se tako pridružiti Radivoju Koraću, Draženu Dalipagiću, Draganu Kićanoviću, Zoranu Slavniću, Vladu Divcu od igrača, odnosno Dušanu Ivkoviću, Aleksandru Nikoliću, Svetislavu Pešiću, Ranku Žeravici i Milanu Cigi Vasojeviću od trenera iz Srbije koji su već u FIBA Kući slavnih. Tu su i sudija, Obrad Belošević, odnosno velikani koji su kreirali evropsku i svjetsku košarku, Nebojša Popović i Borislav Stanković.

Ukupno će sedam imena biti uvršteno u Kuću slavnih 2024. godine, a to su: Predrag Stojaković (Srbija), Redži Miler (SAD), Danira Nakić Bilić (Hrvatska), Kirk Samjuel Peni (Novi Zeland), Romejn Sato (Centralna Afrička Republika), Saidrite Smildzina Budovska (Letonija). Trener: Danijel Louel Piterson (SAD).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:54