Velika pobjeda Nikšićana / -FOTO: ABA2 LIGA
24/10/2024 u 21:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sutjeska nadigrala Vojvodinu u derbiju ABA 2

Nikšićani u sjajnoj atmosferi, pred skoro 3.000 gledalaca savladali Novosađane 96:79 (30:23, 12:16, 28:13, 26:27) u derbiju treće kola B grupe ABA 2 lige

U sjajnoj atmosferi, pred skoro 3.000 gledalaca, košarkaši Sutjeske savladali su Vojvodinu 96:79 (30:23, 12:16, 28:13, 26:27) u utakmici trećeg kola ABA 2 lige. Bila je to druga pobjeda Nikšićana u drugom po rangu regionalnom takmičenju, koliko u grupi B imaju i Novosađani i Bosna, dok je Rabotnički poslednji sa sva tri poraza. Filip Barović je predvodio Sutjesku sa 23 poena, pratili su ga Radosav Spasojević sa 15, Ostin Luk sa 14, Kobi Vebster sa 13 i Filip Mitrović sa 10.

-Čestitam momcima na dobro odigranoj utakmici. Ovo je poklon gradu Nikšiću i publici koja je došla da nas podrži. Spremali smo se ovih dana da pokušamo da neutrališemo tranziciju Vojvodine, gdje su jako moćni. Morali smo da budemo disciplinovani u napadu – kad smo bili disciplinovani, dolazili smo do lakih poena i otvorenih šuteva, kad smo bili ishitreni slijedila je kazna. Kontrolisali smo i njihov ofanzivni skok i to je jedan od faktora. Krasi nas timska igra, uvijek tražimo pas više i slobodnog igrača. Veliki je doprinos i igrača sa klupe, samo takvim pristupom i odnosom smo mogli doći do pobjede. Velika pobjeda za nas. Ja se nadam da su svi koji su došli da gledaju utakmicu zadovoljni. Šteta je što nije bilo TV prenosa, jer ostali ljubitelji košarke nisu mogli da uživaju. Bila je gromoglasna podrška i sigurno nam je puno značilo. Nadam se da će na narednim utakmicama biti još više, reekao je strateg Nikšićana Dragan Bajić.

Stefan Savić je bio najzapaženiji u redovima Vojvodine sa 19 poena, 16 je dodao Dejšon Smit a 11 Marko Jagodić Kuridža.

-Čestitke Sutjesci i kolegi Bajiću na zasluženoj pobjedi, pobjedi koja će Sutjesci dati krila da nastavi u ovom ritmu. Vodili su cijeli meč, a mi smo 15 sekundi imali pozitivan rezultat. Imali smo loše procente šuta za tri poena, nešto što nas je uglavnom krasilo. Tokom prvog poluvremena i treće četvrtine to je bilo na 16 odsto, sa nekoliko promašenih zicera. U situaciji gdje smo imali priključak, da priđemo na posjed ili dva, utakmica nam je izmakla kontroli, što jedna iskusna i dobro vođena ekipa danas kaznila na jedan dominantan način. Danas smo primili 96 poena što dovoljno govori o agresivnosti, koncentraciji u odbrani. Ostin Luk je imao 11 asistencija i razigrao saigrače. Nismo bili dovoljno čvrsti i nismo imali dovoljno svijesti da igramo protiv kvalitetne ekipe, koja će nam doći u Novi Sad na revanš, gdje ćemo pokušati da izgledamo bolje. Zahvalio bih se domaćoj publici, bilo je uživanje igrati. Poželio bih puno sreće Sutjesci i klegi Bajiću u natavku takmičenja, rekao je trener Novosađana Miloš Isakov-Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 21:21