KK Sutjeska za sezonu 2024/2025 / -FOTO: KK SUTJESKA
20/09/2024 u 18:08 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sutjeska spremna za start sezone

Ekipa je od sredine avgusta u trenažnom procesu, odigrala je sedam kontrolnih utakmica, a prvu zvaničnu imaće narednog četvrtka u Skoplju protiv Rabotničkog na startu NLB ABA2 lige

Košarkaški klub Sutjeska privodi kraju pripreme za novu sezonu. Ekipa je od sredine avgusta u trenažnom procesu, odigrala je sedam kontrolnih utakmica, a prvu zvaničnu imaće narednog četvrtka u Skoplju protiv Rabotničkog na startu NLB ABA2 lige.

Uoči početka sezone ugovore sa klubom su produžili Radosav Spasojević, Andrej Vulević, Đorđe Otašević, Jovan Vojinović, Miloš Vujović i Vukota Pavić. Ekipu je preuzeo Dragan Bajić, a kao pojačanja su stigli Milić Starovlah, Kobi Vebster i Ostin Luk.

Ostin Luk je plejmejker, a ima iskustvo igranja u AdmiralBet ABA ligi, gdje je nosio dres FMP-a, te NLB ABA2 ligi, budući da je u tom takmičenju igrao za Helios i Cedevitu Junior. Luk je karijeru počeo na Belmont Univerzitetu, a nastupao je još za letonsku VEF Rigu, njemački Kirhajm, špansku Melilju, holandske Joust junajted, Groningen i Den Boš.

-Dopada mi se ekipa, trener je iskusan, znam da je vodio Igokeu u AdmiralBet ABA ligi. Saigrači su odlični, Kobija i mene su dočekali raširenih ruku, kao porodica smo, počinje razgovor Luk.

Luk je imao priliku da prethodnih sezona igra protiv Sutjeske, tako da poznaje i klub, ali i sadašnje saigrače.

-Tokom karijere u Heliosu i Cedeviti Junior imao sam priliku da igram protiv Sutjeske. Pamtim Barovića od prošle sezone kad sam igrao za Cedevitu, Spasojević je igrao za Krku, kad sam ja igrao za Helios – igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog tokom našeg boravka u Sloveniji. Gledam mnogo utakmica, tako da i ostale saigrače dobro poznajem.

Sutjeska je tokom pripremnog perioda odigrala sedam kontrolnih utakmica. Savladala je Radnički iz Goražda, Kotor, Teodo, Jedinstvo iz Bijelog Polja i Leotar, a dva puta je izgubila od Podgorice.

-Mislim da je tim izgledao dobro tokom prijateljskih utakmica. Iskusni smo i to nam mnogo pomaže. Kad počne sezona očekujem da to bude još bolje, jer pripreme mogu da budu duge, sa jakim treninzima. Uzbuđeni smo – jedva čekamo da počne sezona.

Od ove sezone u NLB ABA2 ligi više nema "balona", već je 16 timova raspoređeno u četiri grupe – A, B, C i D. Sutjeska je u grupi B sa Vojvodinom, Bosnom i Rabotničkim, klubovima koji imaju dugu tradiciju. Dva tima iz grupe prolaze u narednu fazu.

-Teška grupa. Ozbiljni, jaki, iskusni timovi, sa velikim budžetima. Ali, i mi smo iskusni. Možemo protiv svih da igramo. Na terenu ćemo pružiti maksimum, a vidjećemo šta će se desiti. Želim da pobjeđujem na svakom meču, da igram najbolju košarku.

Budući da se mečevi NLB ABA2 lige ove sezone igraju kod kuće i na strani, to je ujedno i dobra prilika da navijači podrže ekipu i budu vjetar u leđa momcima.

-Potrudićemo se da igramo najbolju košarku. Nadam se da će navijači napuniti dvoranu tokom mečeva, da će biti glasni i da će biti naša najveća podrška. Nema više ‘balona‘, igraćemo mečeve kod kuće, što je veoma bitno. Navijači mogu da nam budu od velike pomoći. Na nama je da, kad izađemo na teren, damo sve od sebe, zaključio je Luk.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 18:08