Димитрис Итудис / EB VIA GETTY IMAGES-Фото: ЦСКА
19/03/2022 u 21:46 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тренер ЦСКА Москве на новом задатку: Итудис нови селектор Грчке

Руски клуб дао зелено свјетло да њихов тренер води "хелене" на предстојећем ЕП

Кошаркаши Грчке добили су новог селектора. Димитрис Итудис, тренер ЦСКА Москве, наслиједио је америчког стручњака Рика Питина и водиће "хелене" на предстојећем Европском првенству, званично је објавио руски клуб.

Вангелис Лиолиос, први човјек Кошаркашке федерација Грчке, постигао је договор са Андрејом Ватутином, предсједником "армејаца" око ангажмана Итудиса.

Шампиона се игра од 1. до 18. септембра, а Грчка је у групи са Великом Британиjом, Италиjом, Украjином, Хрватском и Естониjом.

Итудис jе тренер ЦСКА Москве од љета од 2014. године, а руски клуб је два пута довео на кров Старог континента (2016, 2019. године).

Прије ЦСКА, сезону је водио Банвит и 13 био асистент у Панатинаикосу.

-Желио бих да се захвалим Андреју Ватутину и цијелој ЦСК организацији за давање зеленог свјетла, омогућавајући тренирању националне екипе моје земље. То је заиста велика, огромна част. Желио бих да се захвалим и господину Лиолиосу и другим људима у Федерацији због интересовања и напора да ме доведу на овај положај. Као што сам већ рекао, нешто што желите дубоко у срце се претвара у стварност, стварате свијет у којем живите у којем познајем очекивања. Грци су поносни народ, воле кошарку, кошарка им доноси радост. Такође, знам наше обавезе. Желим да наши играчи остану здрави и радују се што ће напорно радити - рекао је Итудис.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:49