Џувад Хауард / - Фото: Твитер
22/02/2022 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тренер добио суспензију до краја сезоне јер је песничио противничког тренера

Тренер Мичигена Џуван Хауард суспендован је до краја колеџ сезоне, пошто је после пораза свог тима ударио противничког тренера у лице, саопштено је из колеџ шампионата (НЦАА)

Одлука о суспензији донијета је након консултација са два универзитета (Мичиген и Висконсин). Хауард је суспендован на пет утакмица, колико је остало до краја сезоне, а уз то добио је и новчану казну од 35.000 еура.

Тренер Висконсина Грег Гард кажњен је са 10.000 долара, али није суспендован због инцидента. До инцидента је дошло одмах после утакмице приликом руковања, када је избила свађа двојице тренера.

Хауард је касније објаснио да је до инцидента дошло пошто је Гард у завршници утакмице тражио тајм-аут, који није био неопходан при великом вођству. Висконсин је утакмицу добио резултатом 77:63.

По једну утакмицу суспензије добили су играчи Мичигена Муса Дијабате и Теренс Вилијамс други, као и играч Висконсина Џекоби Нит, који су такође учествовали у тучи после меча.

- Тренери Биг Тен конференције и студенти спортисти треба да покажу већи спортски дух - рекао је комесар конференције Кевин Ворен.

Хауард је од 1994. до 2013. године играо у НБА лиги, а 2012. и 2013. године освојио је шампионске титуле са Мајами Хитом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:04