Загорац чува Давидовца на једном од претходних дербија / - фото: КК Партизан
14/11/2021 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вјечити дерби као шлаг на торту осмог кола АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана састају се вечерас у 19 сати у дворани „Александар Николић”

Шлаг на торту осмог кола АБА лиге – по сатници се лако види шта су челници регионалног такмичења имали у виду када су ставили да у овој рунди последњи меч играју кошаркаши Црвене звезде и Партизана.

Вјечити дерби, утакмица у којој форма, састав тимова и све остале логичне ствари немају утицај на коначан исход, на програму је вечерас у 19 сати у дворани „Александар Николић”.

То су утакмице у коjима ниjе важно шта се дешавало прије тога, jер ти дуели носе посебну инспирациjу и начин играња – објашњава најискуснији кошаркаш Црвене звезде, Марко Симоновић.

Симоновић има само ријечи хвале за највећег ривала.

Партизан је ове године оформио искусан стручни штаб и састав, мјешавину младих талентованих играча и искусних, чак и оних коjи су прошле сезоне играли фајнал-фор Евролиге и НБА лигу. Имаjу добар старт у АБА лиги и скоро одличан у Еврокупу, што довољно говори какве су њихове амбициjе у овоj сезони. Ми смо са друге стране поново у сериjи утакмица, одиграли смо тешку утакмицу са Асвелом. Имали смо два дана да се припремимо и веруjем да ћемо одиграти добру утакмицу пред нашим навиjачима – додао је Симоновић.

Партизан је сезону отворио са десет везаних побједа у свим такмичењима. Тек у сриједу су претрпјели први пораз на гостовању Андори у Еврокупу.

Звезда има изврсну екипу, састављену са амбициjом да се одбране титуле у свим такмичењима. Склопљена jе од низа искусних, остварених играча коjи дуго играjу на високом нивоу, што jе отприлике супротност ономе какву смо ми екипу саставили. Када поредимо два тима, искуство jе сигурно на њиховоj страни, спремност да се иде на резултат у овом дијелу сезоне, такође. Оно на шта се ми ослањамо jе потенциjал и да у току сезоне дижемо ниво игре како би у кључним тренуцима имали шансу да остваримо своjе амбициjе. Ова утакмица има велику важност, неће бити нимало лако, очекуjемо интересантну и ватрену атмосферу и у складу са тиме смо се припремали – рекао је капитен Партизана, Раде Загорац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:08