Трећа побједа СЦ Дербија / - фото: КК Дерби/АБА лига
25/10/2021 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ: Пад је био очекиван

Шеф стручног штаба СЦ Дербија поручује да није ни очекивао да ће његови кошаркаши лагано савладати Цибону. Словенац није задовољан игром у одбрани на старту утакмице 5. кола АБА лиге

Кошаркаши СЦ Дербија убиљежили су трећу побједу у АБА лиги.

На старту треће четвртине се чинило да ће изабраници Андреја Жакеља преслишати Цибону (58:39) у „Морачи”, али није могло без драме, пошто су Загрепчани пришли на 87:91 у финишу.

Кајл Вињалес је ипак спријечио велики преокрет (93:87).

Нисмо кренули како смо договорили у одбрани, нисмо имали скок. Кад смо то поправили, имали смо контролу утакмице и мислим да смо заслужено побиједили. Пад је био очекиван, али момци су издржали до краја, што је битно. Убиљежили смо важну побједу, јер је наш циљ да будемо јаки на свом терену – рекао је шеф стручног штаба СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

„Студенти” су иначе против Цибоса наступили без Василија Баћовића, који је на последњем тренингу пред меч осјетио болове у леђима.

Шеф стручног штаба Цибоне, Владимир Јовановић, није изненађен што СЦ Дерби има три побједе, баш као и његов састав.

Студентски центар је искористио своје предности. Сви знамо ко су Вињалес, Меги, какви су квалитети Камењаша и Павлићевића. Има ту још талентованих младих играча, тако да су они све, само не новајлије на овом нивоу. У једном моменту су везали пет тројки, разиграли се и после их је било тешко стићи, иако се нисмо предавали. Били смо у појединим моментима превише агресивни, дозволили ривалу 40 слободних бацања, што су они искористили – рекао је тренер Цибоне, Владимир Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:35