Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA
09/11/2023 u 13:43 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žakelj pred Borac: Moramo da igramo od početka sa velikom energijom i fokusom

SC Derbi u petak (18 sati) gostuje u Čačku

Poslije pobjede nad Krkom, košarkaši SC Derbija mnogo mirnije dočekuju gostovanje Borcu.

Čačani su tokom ljeta renovirali tim, doveli su sedam novih igrača sa željom da što prije izbore opstanak.

Dobro su počeli sezoniu sa dva trijumfa, a potom su vezali četiri poraza.

Izgubili su od Crvene zvezde, Splita, Igokee i Cedevita Olimpije.

To, međutim, neće zavarati "studente".

Znaju da ih čeka težak meč i da ćemo morati da odigraju maksimalno angažovano i koncentrisano ako žele da se kući vrate sa biodovima.

"Kada igrate protiv Borca to je uvijek teško gostovanje u Čačku. Igramo protiv tima koji se nedavno još pojačao u odnosu na početak sezone i igraju ove godine dobru košarku, brzo i dosta agresivno. Dobro su popunjeni na svim pozicijama i u dobroj su formi što su pokazali u posljednje dvije utakmice protiv dobrih timova tj. timova iz gornjeg dijela tabele. Moramo da igramo od početka sa velikom energijom i fokusom ako želimo dobar rezultat", rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Od Obrej Dokinsa se očekuje da povede tim ka trijumfu.

"Meč protiv Borca iz Čačka će biti sigurno veoma intezivan i fizički zahtjevan. Igraju agresivno na oba kraja terena, i u napadu i u odbrani. Moramo samo da igramo na svoje kvalitete, da iskoristimo svoju dobru ofanzivnu i da budemo sigurni da ćemo odigrati dobru odbranu, da spriječimo njihove napade 1 na 1 gdje mogu da nam naprave dosta "štete"", rekao je Dokins.

Optimistički je raspoložen kapiten Nikola Pavlićević.

"Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno dobre ekipe Borca sa kojima smo već odmjerili snage u pripremnom periodu. Sigurno da će to sada biti drugačiji meč jer je i Borac doveo određene igrače. Okosnicu ekipe čine tri američka košarkaša koja su se ispostavila kao dobra pojačanja, međutim ne treba zaboraviti ni na domaće igrače koji igraju dosta dobro ove sezone. Neće biti lako u Čačku, težak teren za igranje ali smo se dobro spremili za utakmicu i idemo za nove bodove", istakao je iskusni plej. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:13