Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA/ZVONKO KUCELIN
13/01/2024 u 09:08 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žakelj pred Krku: Očekujem da odigramo sa većim samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama

Duel u Novom Mestu na programu u nedjelju od 17 sati

Sjajna posljednja četvrtina i pobjeda protiv Burga u srijedu, mnogo je značila košarkašima Budućnost Volija, prije svega na psihološkom planu.

Uspjeli su da savladaju lider u grupi u Evrokupu i tim koji sjajno igra ove sezone.

Prije toga su savladali i Mornar u ABA ligi i vezali su dva trijumfa.

Sada "plave" čeka novo iskušenje, ovog puta u regionalnoj ligi.

Gostuju Krki u Novom Mestu, što je prvi od tri vezana duela na strani.

Kako meča u Sloveniji, "plavi" idu u Solunu na duel sa Arisom i na kraju u Zagrebu igraju sa Cibonom.

U ova tri meča, u timu neće biti Andrije Slakovića, koji se povrijedio na startu meča sa Burgom.

"Protiv Burga smo ostvarili izuzetno važnu pobjedu, pobjedu koja je bila potrebna cijeloj ekipi. Toliko smo pričali o toj utakmici, na treninzima se pripremali i treneri su nas odlično pripremili za meč. Mentalno smo svi bili zajedno i ostvarili smo veliku pobjedu i osjećamo da je ovo momenat koji može biti prekretnica u sezoni.  Kad su naredna tri meča u pitanju, uvijek su me učili da defanziva "putuje". Ukoliko "donesemo" defanzivu na gostujuće mečeve mislim da možemo slaviti u sva tri meča. Jedva čekamo putovanje i vjerujemo u dobre rezultate. Dvorana u kojoj Krka igra je teško mjesto za igranje. Oni u svojoj dvorani igraju izuzetno agresivno, bore se do kraja i sigurno da neće biti lak meč za igranje. Imaju nekoliko igrača koji igraju odličnu košarku ove sezone i moraćemo defanzivno da budemo na nivou da bi stigli do pobjede", istakao je plej Mekinli Rajt.

Biće ovo 30. međusobni meča Budućnost Volija i Krke u ABA ligi. "Plavi" su daleko uspješniji, imaju 21 pobjedu.

"Mislim da smo nakon meča sa Burgom dobili na samopouzdanju. Mislim da smo, pogotovo odbrambeno bili na visokom nivou i nadam se da možemo tako nastaviti u sledećim utakmicama. Dobar pristup utakmicama je prva i poslednja stvar koju želim. Čeka nas dug put, sedam dana ćemo biti van Podgorice sa tri utakmice u tom periodu a svaki meč nam je bitan. Takav nam je raspored, po tom pitanju ne možemo ništa uraditi i nemamo ništa od "plakanja". Moramo da radimo na sebi, na našoj igri, na našoj svježini i da se pripremimo za meč sa Krkom u nedelju. Krka sigurno traži bodove kao i sve ekipe iz donjeg dijela tabele a svakom protivniku je izuzetno teško u "Leon Štukelj" dvorani. Sigurno će biti motivisani protiv nas, imamo par treninga na kojima možemo da se spremimo za Krku i očekujem našu pozitivnu reakciju. Da odigramo sa više samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama i da protiv jednog dobrog tima opravdamo ulogu favorita", istakao je trener Andrej Žakelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:21