Novak Đoković na dočeku ispred Ajfelovog tornja / -FOTO: OKS/FACEBOOK
05/08/2024 u 20:38 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đoković prodefilovao sa medaljom ispred Aјfelovog tornja: Vrhunac svih sportskih dostignuća

Olimpijskog šampiona i teniskog GOAT-a pozdravilo skoro 15.000 ljudi

Više ne mogu da se vode nikakve debate, jer sve što je moglo da se osvoji Novak Đoković je osvojio i potvrdio da je najveći teniser svih vremena.

Novi olimpijski šampion danas je prodefilovao sa medaljom ispred Aјfelovog tornja, gdje su ga pozdravili brojni navijači. Mnogi su došli da uživo vide i pozdrave GOAT-a, koji je potom uzeo mikrofon na velikoj bini i imao šta da kaže svima koji su ga podržavali. Priznao je da je posljednjih 30 sati najuzbudljivije u njegovom profesionalnom životu.

- Ovakvi događaji me samo još više iznenađuju. Nisam očekivao ovoliko ljudi. Kada smo prilazili nismo vidjeli koliko je zapravo ljudi ovdje - skoro 15.000. Stvarno nevjerovatna atmosfera i energija - rekao je Đoković o šampionskom defileu za RTS.

Emocije koje je doživio na terenu nakon pobjede u finalu su neuporedive sa bilo čime što je ikada doživio u profesionalnoj karijeri.

- To nastavlja nekako da raste, ne znam kako bih opisao. Osjećam veliki umor i iscrpljenost, a sa druge strane adrenalin je i dalje jako visok i ovo samo još više pospješuje i doprinosi mojoj želji i volji da nastavim da slavim. Jedva čekam da budem među svojim narodom, da se nastavi slavlje ovog istorijskog uspjeha - ističe srpski teniser.

Legendarna bivša šampionka Kris Evert, je istakla, da se divi Novakom odnosu i ljubavi prema porodici, domovini i sportu kojim se bavi.

- Mnogo joj hvala, zaista laskaju riječi od takve šampionke koja je obilježila veliku eru našeg sporta. Uvijek sam se trudio da dam maksimum na terenu, na prethodnim Olimpijskim igrama to nije bilo dovoljno, ali sada sam uspio. Sigurno je da se nikada nisam predavao kada igram za Srbiju. Motivaciju i inspiraciju jednostvno tada ne moram da tražim. Bez obzira koliko imao godina. Hvala svima i slava Bogu - rekao je Đoković, ogrnut srpskom zastavom ispred Ajfelovog tornja.

image

Olimpijskog šampiona pozdravilo 15.000 ljudi

-FOTO: OKS/FACEBOOK

Nakon što je osvojio zlato koje mu je jedino nedostajalo, mnogi smatraju da je Novak blizu završetka karijere, ali svemirska partija u finalu protiv Karlosa Alkarasa je potvrda da srpski as može još da vlada i sa 37 godina.

- Ne znam, ne želim da se zalećem previše u budućnost i govorim o tome koji su mi planovi. Mislim da prvi put u karijeri ne želim da govorim o planovima već da uživam u trenutku. Vidio sam citat Simon Bajls koja je zamolila medije da je ne pitaju više o koracima u karijeri, pa neka to bude i moj odgovor.

Najstariji teniski olimpijski šampion nije želio da priča o budućnosti, ali je sa sebe skinuo ogroman teret.

- Sad je sve ljepše, slađe i ima više smisla. U glavi je jedino da uživam, odmaram se i slavim.

Sin Stefan i kćerka Tara bili su Novakova najveća podrška u nedjelju na "Filip Šatrijeu".

- Mnogo sam zahvalan što su tu sa mnom i što su imali priliku da uživo iskuse sve što sam ja doživio na terenu. Gledali smo zajedno uživo nekoliko sportova, Olimpijske igre su nešto posebno, zaista. Jednom u četiri godine nositi ponosno zastavu svoje zemlje na leđima sa zlatnom medaljom oko vrata je vrhunac svih sportskih dostignuća - istakao je najveći teniser koji je držao reket u rukama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:43