Novak Đoković / -FOTO: EPA
22/07/2024 u 12:20 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đoković u četvrtak dobija rivale u pohodu na zlato u Parizu

Crnu Goru će na teniskom olimpijskom turniru predstavljati Danka Kovinić

Rivale u pohodu na zlato na Olimpijskim igrama koje mu jedino nedostaje u impresivnoj karijeri najbolji srpski teniser Novak Đoković saznaće četvrtak, sa početkom u 11 sati kada će biti upriličen žreb u Parizu.

Za prvog nosioca postavljen je Janik Siner, Đoković je drugi tako da sa Italijanom ne može da se sastane prije finala, ali bi već u prvoj rundi za rivala poterncijalno mogao da dobije Rafaela Nadala, osvajača 14. titula na Rolan Garosu.

Protiv Karlosa Alkarasa, koji je vezao titule na Rolan Garosu i Vimbldonu Novak bi mogao da odmjeri snage u polufinalu, a rival u borbi za finale mogao bi da mu bude i Aleksander Zverev, olimpijski šampion iz Tokija. Podsjetimo, Zverev je Đokovića dobio u polufinalu na OI u Tokiju, a potom se okitio i zlatom.

Na teniskom olimpijskom turniru će se nadmetati 64 tenisera, 56 na osnovu rang liste i ostalih osam sa specijalnom pozivnicom Međuanrodng olimpijskog komiteta.

Na ženskom turniru prva nositeljka je Iga Švjontek, a Crnu Goru će predstavljati Danka Kovinić, koja je dobila specijalnu pozivnicu MOK-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:39