Mandić blistao u Parizu / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
12/08/2024 u 11:13 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dušan Mandić MVP

Srpski vaterpolista je bio i najbolji strijelac sa 26 golova

Srbija je osvojila treće uzastopno zlato na olimpijskom vaterpolo turniru i nastavila dominaciju, a Novljanin Dušan Mandić je u anketi medija dobio priznanje za najboljeg igrača.

Na olimpijskim igrama se ne objavljuju pojedinačna priznanja, MVP zvanje je stav novinara koji prate vaterpolo i objavljeno je tokom noći po završetku Igara.

Mandić je bio i najbolji strijelac sa 26 golova.

- Mislim da samo nas 13 plus treneri i najbliži su vjerovali da možemo ovo, samo mi znamo šta smo prošli. Od smjene generacija i tri godine bez medalje, nevjerovatno je. Kad si iskren i predan, samo tako može da se osvoji ovaj cilj. Treće zlato i četvrta olimpijska medalja, nisam ni sanjao, šta reći, nevjerovatno… Doživjeli smo takva nevremena, pomeli su nas Australija, Mađarska i Španija, ali smo vjerovali i osvojili zlato. Odbrana je bila nevjerovatna - rekao je Dušan Mandić. - Nevjerovatan put. Svaka medalja ima nešto svoje i posebna je, posebno mjesto u srcu. Presrećan sam. Dokazao sam ranije šta sam i ponovio, zatvorena je priča. Dokazivaću se radi sebe, drugi me ne dotiču, najbitnije je šta moji misle o meni. Posebno se motivišem i spremam u olimpijskoj godini, osvojio sam LŠ i bio MVP, pa sad olimpijsko zlato. Nisam ni zamišljao - dodao je Mandić.

U idealnoj postavi su i golman Adrian Vajnberg (SAD), igrači u polju Hanes Daub (SAD), Loren Fatović (Hrvatska), Alvaro Granados (Španija), Jusuke Inaba (Japan), Dušan Mandić (Srbija), Kristian Manherc (Mađarska).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 20:03