Са тренинга ”Ајкула” / - Фото: Ватерполо савез/Крсто Вуловић
18/01/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ајкуле" против Мађарске у Ђеру

Ватерполо репрезентациjе Црне Горе играће вечерас у Ђеру са Мађарском утакмицу првог кола европског диjела квалификациjа за Свjетску лигу

Изабраницима селектора Владимира Гоjковића то jе први званични меч од Олимпиjских игара у Токиjу.

Дуел у Ђеру, коjим почињу нови олимпиjски циклус, одиграће у подмлађеном саставу.

Центар Мирослав Перковић казао jе да црногорска селекциjа, иако подмлађена, не губи наду да може до доброг резултата и у Ђеру.

- Момци су се у припремноj утакмици против Хрватске одлично држали и показали да имамо чему да се надамо. Од тада им се придружило jош нас неколико. Мађарска jе респектабилна екипа, али и они су подмлађени, не игра им Денеш Варга. Одрадили смо jедан тренинг, имамо jош два, припремићемо се добро. Направићемо наjбољу могућу тактику како да играмо са нjима. Биће неизвjесно - рекао jе Перковић.

Дебитант у црногорскоj селекциjи Данило Радовић, казао jе да jе велика част бити у саставу и играти прву званичну утакмицу са репрезентациjом.

- Рад и труд су се исплатили и наставићу да што болjе тренирам. Мађарска jе одлична репрезентациjа, фали им Варга али имаjу два добра љевака. Сигурно ће бити тежак меч, али надамо се побjеди. Након Токиjа напустило нас jе неколико битних играча. Надам се да ће млађи показати квалитет да могу да се носе са наjболjим репрезентациjама на свиjету - поручио jе Радовић.

Дуел у Ђеру почеће у 18 сати.

У групи А, поред Црне Горе и Мађарске, jе и Румуниjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:23