Рајан Марфи / - Фото: Твитер
30/07/2021 u 22:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички пливач изгубио трке од Руса, па сугерисао да није све било "чисто"

Рајан Марфи, амерички пливач, сугерисао је да његове трке на Олимпијским играма "вјероватно нису биле чисте", након што их је изгубио од руских пливача

Марфи је освојио сребрну медаљу у трци на 200 метара леђно, иза Руса Јевгенија Рилова, а прије три дана освојио је бронзу на 100 метара леђно, иза Рилова и још једног Руса Клиемента Колесникова, преноси "Журнал".

Међутим, на конференцији за новинаре са освајачима медаља, Марфи је рекао да "није износио никакве наводе" и честитао је Рилову.

Рилов је дуго један од најбољих пливача леђним стилом. Он је негирао да је учествовао у допинг шемама. Рекао је да је увијек био чист на такмичењима и да се тестирао. Рилов је рекао да не осјећа да је он био мета Марфијеве фрустрације.

Руски спортисти се на Играма у Токију такмиче под именом Руски олимпијски комитет због казне за системски допинг. Они не смију да користе руску заставу, а на побједничком постољу умјесто химне организатори пуштају одломак клавирског концерта бр. 1 композитора Петра Иљича Чајковског. Такође, на њиховој опреми забрањен је натпис "Русија".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:24