Frančesko Banjaja / -FOTO: MIRKO LIZARI
20/09/2024 u 17:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Banjaja oborio rekord "Marka Simončelija"

Vozač Dukatija ostvario najbolje vrijeme na zvaničnom treningu pred Veliku nagradu Emilije Romanje, 14. trku sezone Moto GP šampionata

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja ostvario je najbolje vrijeme na zvaničnom treningu pred Veliku nagradu Emilije Romanje, 14. trku sezone Moto GP šampionata. Aktuelni šampion je postavio novi rekord staze "Marko Simončeli", u vremenu od 1:30.286 minuta, sa dvije desetinke prednosti u odnosu na Horhea Martina iz Pramaka.

Banjaja i Martin su se tokom većeg dijela treninga smjenjivali na čelu, a Španac je kraj dočekao van staze posle pada. Sam finiš treninga obilježilo je još nekoliko padova, pošto su izlijetanja, između ostalih imali i Enea Bastijanini, Bred Binder i Fabio di Đanantonio.

Dvojac najboljih pratio je pobjednik iz Mizana od prije dvije nedjelje Marka Markes, ispred Bastijaninija, Fabija Kvartarara na Jamahi, drugog vozača Pramaka Franka Morbidelija i Marka Becekija iz VR46 tima. Mjesta u drugom dijelu kvalifikacija obezbijedili su Maverik Vinjales na Apriliji, vozač Gas Gasa Pedro Akosta, koji je imao dva pada, i Aleš Espargaro, takođe iz Aprilije.

Kvalifikacije su zakazane za sjutra u 10.50, dok je sprint od 15 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 17:22