БиХ неприкосновена у сједећој одбојци / - EUROSITTINGVOLLEY
04/07/2021 u 21:53 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ освојила Златну лигу у „сједећој одбојци”

На овом турниру учествовало jе седам наjбољих селекциjа Европе, играло се по систему свако са сваким, а jедино jе БиХ имала свих шест побjеда

Репрезентациjа БиХ у сjедећоj одбоjци освоjила jе Златну лигу у холандском граду Асену након што jе савладала Хрватску резултатом 3:0 по сетовима.

Репрезентација Босне и Херцеговине је први сет риjешила у своjу корист са 26:24, у другом су били бољи 25:17, док су у трећем славили са 25:18.

БиХ jе у петак остварила двиjе побjеде и то против Њемачке са 3:1 и Русиjе са 3:2, док jе у суботу била боља од домаћина Холандије и Украјине са по 3:0.

Данас су репрезентативци БиХ савладали Србиjу резултатом 3:0.

На овом турниру учествовало jе седам наjбољих селекциjа Европе, играло се по систему свако са сваким, а jедино jе БиХ имала свих шест побjеда.

Сједећа одбојка је параолимпијски спорт који се по први пут појавио на љетњим Олимпијским играма у Торонту 1976. године. Игра се на терену који је по димензијама сличан терену за бадминтон, 6x10 метара. Висина мреже за мушкарце износи 1.15, миjешано 1.10, жене 1.05 метара. Наjуспjешниjа репрезентациjа је Иран са шест златних медаља, Босна и Херцеговина jе освоjила три, а два злата освоjили су Холанђани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:14