Цимановскаја не жели кући / - Твитер
01/08/2021 u 18:18 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелоруска атлетичарка тражи азил, не жели да се врати у своју земљу

Свјетски медији преносе, да је остала уз jапанске полицаjце на аеродрому у Токиjу и да jе незванично затражила азил у Њемачкоj или Аустриjи

Бјелоруска спринтерка Кристина Цимановскаjа, не жели да се врати у своју земљу и затражила је азил, а позвала jе и Међународни олимпиjски комитет да се укључи у њен случаj, преносе светски медији.

Она jе изjавила да jе уклоњена из националног тима и одведена на аеродром у Токиjу противно своjоj жељи, а како наводи све због критика коjе jе упутила националним тренерима.

– Тражим помоћ од Међународног олимпиjског комитета – рекла jе Цимановскаjа у видеу обjављеном на каналу Телеграм Бјелоруске фондациjе за солидарност у спорту.

Телеграм jе група коjа подржава спортисте коjи су у затвору или су скраjнути због своjих политичких ставова.

– Врше притисак на мене, покушаваjу да ме извуку из земље без моjе дозволе. Тражим од МОК-а да се укључи – поручила jе Цимановскаја.

Бјелоруска атлетичарка је снимила видео у ком тражи да се Међународни олимпиjски комитет укључи у њен случаj, јер су jоj тренери рекли да оде у собу и да се пакуjе.

– Избачена сам из тима jер сам причала на Инстаграму о немару наших тренера. Неке од дјевоjака нису дошле овдје да се такмиче jер нису имале довољно урађених допинг тестова. Тренер ми jе рекао да jе дошло наређење „одозго” да ме одстране из тима – навела је Цимановскаја. 

Она је тражила од бјелоруске дијаспоре у Јапану да јој помогну на аеродрому.

Свјетски медији преносе, да је остала уз jапанске полицаjце на аеродрому у Токиjу и да jе незванично затражила азил у Њемачкоj или Аустриjи, jер се плаши да се после свега врати у Бјелорусију.

Према наводима бјелоруских медија, Министарство спољних послова Јапана се укључило у случај, и Цимановскаја је задржана на аеродрому.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:20