Са прес конференције / - Фото: Дејан Старчевић
04/02/2022 u 22:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност против Есбјерга

Рукометашице Будућност Бемакса играће сjутра у Подгорици против данског Есбjерга утакмицу 12. кола ДЕЛО ЕХФ Лиге шампиона

Ривал подгоричком тиму jе лидер групе А, коjи jе ове сезоне уписао девет побjеда и по jедан реми и пораз.

Будућност Бемакс jе на претпосљедњем мjесту на табели са побjедом и десет пораза.

Тренер Боjана Поповић казала jе да jе Будућност у Данскоj одиграла наjлошиjи меч у сезони.

- Вjеруjем у дjевоjке, знам колико напорно су се припремале за Есбjерг у претходне двиjе седмице. Морамо да сведемо на минумум грешке коjе смо правили у првом мечу, иако знамо да неће бити лако, jер играмо против одличног тима коjи предводи Реистад коjа jе jедна од наjбољих играчица на свиjету - казала jе Поповић.

Дански тим био jе убjедлjив у првом међусобном дуелу, у септембру прошле године, 35:20.

Голманка Армел Атингре сматра да jе Есбjерг тим коjи jе састављен од искусних и млађих играчица коjе су на врхунском нивоу.

- Свакако да се издваjаjу Реистад и Транборг, али и остале играчице су одличне. За нас jе наjважниjе да наставимо да градимо своjу игру и уживамо у рукомету. Иако ниjесам играла у Данскоj, гледала сам наш први међусобни дуел и то jе био jедан од наjтежих мечева. Ипак, то jе био почетак сезоне, па сада треба да видимо колико смо напредовали - казала jе Атингре.

Пивот Николина Вукчевић очекуjе тешку утакмицу, наводећи да се подгорички тим за гостовање Данкиња припремао двиjе седмице.

- Есбjерг jе типичан представник скандинавског рукомета. Морамо да дамо максимум, jер знамо какав jе изазов играти против тима коjи jе први у групи. Ми смо млада екипа коjа jе жељна борбе и доказивања, важно jе да на терену спроведемо оно што од нас буде тражио стручни штаб на челу са Боjаном Поповић - казала jе Вукчевић.

Дуел у Бемакс арени почеће у 18 сати, а дозволjено jе присуство гледалаца, до четвртине укупног броjа мjеста за сjедjење уз посjедовање ковид потврде, ношење маске и одстоjанjе од два сjедишта између гледалаца.

У осталим мечевима 12. кола, у суботу ће играти ФТЦ – Ростов Дон и Брест – Борусиjа Дортмунд, док jе за недjељу заказан окршаj ЦСМ Букурешта и Подравке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:25