Sa meča Odenze - Budućnost / -FOTO: TORBEN ANDRESEN/EHF/ODENSE HANDBOLD
21/09/2024 u 18:04 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost pala u finišu, nije mogla protiv Odenzea i sudija

"Plave" ostale bez nagrade za fenomenalno izdanje i prertpjele treći poraz

Umalo senzacija rukometašica Budućnosti u Odenzeu, senzacija koju su spriječile sudije, Poljakinje Malgožate Lidacka i Uršula Lesjak  koje su pogurale danski tim sa nekoliko diskutabilnih odluka u finišu do pobjede (31:29).

Odigrale su "plave" fenomenalnu utakmicu, ali nekoliko grešaka u finišu i isključenja, Jelene Radivojević, a onda i Ivane Godeč zbog prigovora koštale su ih trećeg poraza u Ligi šampiona.

A za igru, pristup i borbenost zaslužile su izabranice Bojane Popović makar bod koji bi bio nagrada za najbolje ovosezonsko izdanje. Ipak, pokazao je mladi tim Budućnosti da ima potencijal, da može da se nosi i sa mnogo jačim timovima, a Bojanu Popović nakon razočaravajućeg izdanja protiv Bresta mora da raduje reakcija tima. Odenze je bio na konopcima, ali nije nokautiran. Nisu to dozvolile Lidacka i Lesjak. 

Godinu i nekoliko dana nakon teškog poraza u "Sidibe areni" (24:39), Budućnost je stavila velikog favorita na muke. 

Početkom drugog poluvremena u 38. minutu imala je i plus tri (21:18), a onda je uslijedilo nekoliko grešaka, pa je Odenze odgovorio serijom 4:0 i preokrenuo (22:21). Tajm-aut Bojane Popović je bio pravi, Jelena Radivojević, Ivana Godeč i Tanja Ivanović nanizale su tri gola za novi preokret 24:22, da bi potom Jelena Vukčević dva puta vraćala plus dva.

Nakon isključenja Jelene Radivojević, Odenze je stigao do egala (26:26), Budućnost u dva navrata vodila (27:26 i 28:27), da bi u finišu posustala. Odenze je na 105 sekundi do kraja devetim golom Deile Rušfelt poveo (30:29), potom je Radivojević pogriješila, a tačku je stavila Klara Skjum-Tomsen nakon tajm-auta Ole-Gustava Gjekstada za drugi trijumf Odenzea. 

Najefikasnije u timu Budućnosti bila je Jelena Vukčević sa devet golova iz 11 šuteva, Nina Bulatović je pogodila sedam puta, Radivojević je dodala četiri gola, Ivona Pavićević i Tanja Ivanović po tri.

Odenze je predvodila Rušfelt sa devet golova, dok je Mia Hojlund dodala pet. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 18:32