Sa meča u Debrecinu / -FOTO: /WWW.FRADI.HU
23/08/2024 u 22:13 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost savladala FTC, sa Vajpersom za pehar u Debrecinu

Rukometašice Budućnosti igraće u finalu „Kerman kupa“ u mađarskom Debrecinu

U prvom pripremnom meču, u polufinalu protiv mađarskog FTC-a, Podgoričanke su slavile (34:32), pa će sjutra od 20 sati igrati za trofej protiv norveškog Vajpersa koji je bio bolji od domaćina Debrecina (25:23).

Ekipa koju vodi Bojana Popović odigrala je odličan meč protiv šampiona Mađarske i tima koji u novu sezonu ulazi sa jačim sastavom i četiri pojačanja - Francuskinjama Glozer i Kanor, te Ruskinjama Dmitrijevom i Maslovom, pa su zasluženo priredile iznenađenje i došle do velike pobjede, koja uliva samopouzdanje pred nastavak priprema za novu sezonu.

FTC je bio favorit, ali su „plave“ od starta pokazale da mogu da pariraju timu koji u sastavu pored reprezentativki Mađarske, ima i igračice iz Francuske, Holandije, Srbije, Njemačke i Rusije. Domaće rukometašice su na poluvremenu vodile sa 18:15, ali su igračice Budućnosti drugo poluvrijeme otvorile sa tri vezana gola i izjednačile (18:18) u 32. minutu, nakon što je pogodila kapitenka Ivona Pavićević. U posljednjih 10 minuta ušlo se sa neriješenim rezultatom (28:28), nakon čega je Budućnost poslije golova Klare Monti Danijelson i Jelene Radivojević povela (31:29) u 54. minutu. Sve dileme oko pobjednika riješene su minut i po prije kraja, kada je Radivojević pogodila za 34:30.

Popović je pružila šansu svim igračicama, debitovale su golmanka Sakura Hauge i pivotkinja Danijelson, koje su stigle kao pojačanja, a utisak nakon prvih 60 minuta nove sezone je više nego pozitivan. Radivojević je bila najefikasnija sa osam golova, Pavićević je postigla sedam, a po četiri Danijelson, i Mari Plamenova Tomova. Armel Atingre je upisala šest odbrana u prvom, a Hauge sedam u drugom poluvremenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 10:53