Војин Ћаћић / - фото: CEV.EU
07/09/2021 u 22:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћаћић: Извињавам се у име екипе

Црногорски одбојкаши једина екипа без освојеног сета на Европском првенству. Несигурност се увукла под кожу

Није слутило на добро када су одбојкаши Црне Горе у три припремна меча са Сјеверном Македонијом, Словачком и пољским Завјерћеом претрпјели поразе без освојеног сета.

Селектор Вељко Башић је смиривао, говорио да нема разлога за панику, да екипа треба баш тако да игра да би на Европском првенству била у правој форми.

Тијесна побједа над Завјерћеом у другом контролном мечу је вратила наду навијачима Црне Горе, да њихови љубимци ипак на Евроволеју доћи до праве игре.

Међутим, након четири кола, „црвени” су једини тим без освојеног сета.

Након фаворита Бугарске, Словеније и Италије, мјеру је Црногорцима у Острави узела и домаћин Чешка.

Нажалост, нисмо успjели. Чини ми се да се понавља стално иста прича, кад почнемо да добиjамо никако да завршимо сет. То нам се десило против Италиjе и Бугарске, а на овом нивоу у завршници сетова морамо да будемо пуно прецизниjи и агресивниjи – рекао jе у микрофон Одбојкашког савеза Црне Горе Башић.

Надали су се Црногорци да ће меч са Бјелорусијом у сриједу од 19 сати одлучивати путника у осмину финала.

Биће то међутим само меч за избјегавање фењера у групи.

Морам да се захвалим екипи, играчи даjу све од себе. Чињеница jе да су противници jачи индивидуално, технички и физички, али смо и поред тога имали шансе и сет-лопте против Бугара, Италиjана и Чеха. Дошли смо и да стичемо искуство, коjе ће нам користити за следеће Европско првенство – рекао је Башић.

Капитен Војин Ћаћић је познат као неко ко увијек говори без длаке на језику и није му страно да буде самокритичан.

Имали смо контру да поведемо 1:0, нисмо прошли. Психички jе тешко кад из меча у меч не успиjевате да завршите те битне лопте, то нам се увукло под кожу. Против Бjелоруса нам jе резултатски небитан меч, али пробаћемо да поправимо утисак, да не будемо jедина екипа на Европском првенству без освоjеног сета. Била би то срамота за црногорску одбоjку. Извињавам се у моjе и име екипе за то – истакао је Ћаћић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:23