Ватерполисти Јадрана / -Фото: Вук Илић
15/04/2022 u 10:25 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четврти меч финала ватерполо шампионата Црне Горе - Крај или наставак драме

Јадран води 2-1 у серији и у случају побједе вечерас, одбраниће трон

Финална серија ватерполо шампионата Црне Горе улази у саму завршницу.

Јадран је тренутно ближи трону и вечерас у Котору (19 сати) има, тениским рјечником речено, прву меч лопту за одбрану трона.

Међутим, играчи Приморца су мотивисани да још једном пред својим навијачима савладају велико ривала и да се питање новопг, старог шампиона одлучи у мајсторици на "Шкверу".

Притисак је на страни Которана, али вјерују да могу да се носе са тим и Јадраном.

-У мечу коjи слиједи, одбрана мора да буде гранитна, као што jе и била у већем дијелу финалне сериjе. Велики пад смо имали jедино током друге дионице, трећег меча, што jе Jадран умио и знао да казни. Не смијемо да дозволимо ривалу да наметне брз ритам игре, морамо да га успоримо, уведемо у позициону борбу, гдје уз велику подршку са трибина, вјеруjем да можемо да стигнемо до побједе. Сигуран сам да ће љубитељи ватерпола и спорта имати прилику да прате jош jедан сjаjан меч, а исто тако сматрам да љубитељи спорта у Црноj Гори имаjу разлога да буду задовољни и срећни, jер Црна Гора има двије изузетно младе, талентоване и перспективне екипе коjе су кадре да у блискоj будућности, поново дуеле између Jадрана и Приморца подигну на ниво европског дербиjа, као што jе то некада и био - истакао је играч Приморца Марко Мршић.

Новљани су у трећем мечу приказали добру игру и заслужено су славили.

Свјесни су да и вечерас морају да одиграју можда и боље, ако желе да отклоне све дилеме око шампиона.

Покушаће да избјегну мајсторицу у којој би шансе биле 50-50 одсто.

-Стигли смо до меч лопте али ништа још није готово. Као и у досадашње три рунде и у новом дуелу борба ће бити изједначена. Биће то јако тешка утакмица. Императив побједе и морања имају ватерполисти Приморца, али спремни смо за надигравање. У посљедњем мечу било је успона и падова, али смо већим дијелом контролисали дешавања у базену. Имали смо пет голова вишка, Которани су показали да су екипа која се никада не предаје, али смо успјели да одбијемо налете ривала. Борба се наставља. До побједе ће стићи екипа која буде имала више енергије, снаге и концентрације, а надам се и верујем да ћемо то бити ми - казао је адут Новљана Димитрије Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:41