Вушуровић, Самарџић и Пајковић / - фото: ОСЦГ
18/09/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕВ жели такмичење млађих категорија по узору на Лигу шампиона

Одбојкашки савез Црне Горе на 42. конгресу Европске одбојкашке федерације представљали предсједник Цветко Пајковић и сарадник за развој одбојке Игор Вушуровић

У Катовицама jе одржан 42. конгрес Европске одбоjкашке конфедерациjе, гдjе су Одбојкашки савез Црне Горе представљали Цветко Паjковић и сарадник за развоj одбоjке у ОСЦГ, Игор Вушуровић.

Паjковић и Вушуровић су дан раниjе присуствовали и састанку БВА, гдjе су разматрана питања из домена Балканијада.

На ЦЕВ конгресу је наведена могућност покретања клупског такмичења за млађе категориjе, слично Лиги шампиона, коjа би се првобитно играла у склопу зонских асоциjациjа, а касниjе би наjбоље екипе из свих зонских асоциjациjа играле фаjнал-фор.

Предсjедник ЦЕВ Александар Боричић истакао jе напредак европске одбоjке у претходном периоду и похвалио све организаторе европских такмичења у вриjеме пандемиjе коронавируса.

Истакнута је добра организациjа Европског првенства 2020. за кадеткиње у Подгорици.

У последњих 12 мjесеци, од прошлогодишњег ЦЕВ Конгреса у Бечу, одржано jе доста спортских догађаjа, попут супер финала Лиге шампиона, финала континенталног купа, Европско првенство у одбоjци на пиjеску и Европско првенство у дворанскоj одбоjци, коjе се одржало у чак осам земаља.

Предсjедник ЦЕВ jе нагласио потребу да сви буду спремни да се прихвате изазова и да се настави са иновациjама.

Уложили смо новац у спорт као никада до сада и радили смо са нашим спонзорима и партнерима, ФИВБ, националним савезима и њиховим властима на подизању профила одбоjке. У Инфронту смо пронашли веома доброг и лоjалног партнера и они су заиста разумjели посао коjи радимо и да европска одбоjка ниjе иста као приjе 10 година – преноси „одбоjка.ме” изјаву Боричића.

На дневном реду за наредне мjесеце jе рад на маркетиншким правима, акциjе за даљи развоj одбоjке на пиjеску и на сниjегу, као и укључивање све више младих у одбоjку, уз помоцћ зоналних удружења и широку употребу дигиталних алата, односно друштвених мрежа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:03