Лијешевић са тренерима / - фото: БК Будва
20/05/2021 u 12:08 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски боксери убиљежили четири побједе на „Монтенегро купу”

Првог дана такмичења у Будви славили Ивица Величковић, Лука Гачевић, Ђорђе Смоловић и Дамјан Лијешевић. Данас у ринг улазе Борис Шарчевић и Вито Мариновић

Првог такмичарског дана на међународном турниру „Монтенегро куп”, који је у Будви, у узрасту јуниора и младих окупио 91 боксера из 13 земаља свијета, са четири континента, црногорски репрезентативци су наступили у седам борби.

Домаћи су забиљежили четири побједе и три пораза.

У јуниорској конкуренцији побједу је остварио Бјелопољац Ивица Величковић, члан Феникса, који је у категорији до 60 кг одлуком судија 4:1 савладао репрезентативца Босне и Херцеговине Али Шљива, док је Илија Мичковић из БК Пауер боксинг до 70 кг поражен од Адама Крстовића из Србије са 1:4.

Успјешан дан је био за чланове БК Бијело Поље, чија су два члана наступила у узрасту младих и обојица су забиљежили побједе – Лука Гачевић је до 60 кг судијским прегласавањем 3:2 елиминисао Хади-Чади Хадроуса из Шведске, док је Ђорђе Смоловић до 75 кг једногласном одлуком судија побиједио Босанца Расима Селимовића.

Побједу је код младих забиљежио и домаћи боксер, Дамјан Лијешевић из БК Будва, који је у категорији до 69 кг био убједљив против репрезентативца Шведске Драгана Зиновија (5:0).

Наступ на турниру у Будви су већ првог дана завршили Томислав Ђиновић из БК Златичанин, који је у категорији до 60 кг изгубио једногласном одлуком судија од Американца Кристофера Симонса и члан БК Будва Никола Раденовић, пошто је до 64 кг поражен одлуком судија 1:4 од репрезентативца Палестине Абдел Рахмана.

Данас, другог такмичарског дана у ринг ће тројица црногорских репрезентативаца - опет Ивица Величковић и по први пут Борис Шарчевић и Вито Мариновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:44