Karate reprezentacija Crne Gore / -FOTO: KSCG
10/01/2024 u 11:50 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski karatisti na turniru u Atini

Crnogorski karate predstavljaće tri takmičara u katama i sedam u borbama

Atina će od petka do nedjelje biti domaćin turnira Serije A, na kojem će nastupiti i deset crnogorskih karatista, saopšteno je iz Karate saveza. Crnogorski karate predstavljaće tri takmičara u katama i sedam u borbama.

U katama će nastupiti muški tim u sastavu: Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, a Mijač će se takmičiti i u pojedinačnoj konkurenciji.

S druge strane, u borbama za medalje boriće se Nenad Dulović (do 67), Nemanja Mikulić (do 75), Nikola Malović (do 84), Nemanja Jovović (preko 84), Anja Jović (do 50), Vasilisa Bujić (do 68), Milena Jovanović (preko 68). Predvodiće ih selektor Amlir Cecunjanin.

U petak, prvog takmičarskog dana, nastupiće muški kata tim, Mikulić, Malović, Jovović, Bujić i Jovanović. Dan kasnije će na tatami Mijač, Dulović i Jović, dok su u nedjelju na programu mečevi za medalje i finala.

Crnogorske seniore u 2024. godini očekuje Balkansko prvenstvo, krajem februara u Podgorici, šampionat Evrope (od 8. do 12. maja u Zadru) i ekipno prvenstvo svijeta (od 22. do 24. novembra u Pamploni).

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:49