Klara Monti Danijelson / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
04/10/2024 u 15:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Danijelson i Hauge: Bez straha na Đer

Susret u dvorani "Morača" igra se u nedjelju od 16.00 časova

Dvonedjeljna pauza u Ligi šampiona je završena, ovog vikenda na programu su mečevi četvrte runde, a pred rukometašicama Budućnosti najveći mogući izazov - u "Moraču" u nedjelju (16.00) stiže aktuelni vladar Evrope, mađarski Đer.

Nekada su to bili veliki derbiji, sada je Đer neka druga dimenzija i klub sa ogromnim budžetom, ali mladi tim Bojane Popović pokušaće da uživa u meču protiv tima o kojem je suvišno trošiti riječi i kojeg sa klupe vodi bivši selektor "lavica", švedski stručnjak Per Johanson.

Jasno je da uloga favorita pripada Đeru, koji je bio maksimalan u prva tri kola, ali "plave " nemaju strah od velikog rivala i nadaju se dobrom otporu.

- Očekujemo tešku utakmicu, Đer je pun kvalitenih igračica. Naš cilj je da nastavimo progres kako sezona odmiče i da se fokusiramo prije svega na našu igru, moramo da se držimo zajedno i razmišljamo više o nama nego li o protivniku - poručila je švedska pivotkinja Klara Monti Danijelson.

U prva tri kola "plave" nisu uspjele da osvoje ni bod, ali su bile veoma blizu da ga osvoje na gostovanju u Odenzeu

- Protiv Rapida u Bukureštu i Odenzea u Danskoj smo pružili odlične partije, dok u duelu sa Brestom nismo bile na nivou. Ne treba da se plašimo bilo koga, ponavljam, samo da razmišljamo o našoj igri i da budemo ozbiljne u svakom momentu i da ne padamo psihički. Utakmice sa Rapidom i Odenzeom treba da nam budu putokaz - kazala je Danijelson.

Iskusna Šveđanka očekuje da Budućnost igra sve bolje kako sezona odmiče.

- Mlad smo tim koji definitivno ima potencijal. Samo moramo da vjerujemo u naš sistem, našu filozofiju i sigurno ćemo napredovati. Glava je najvažnija - naglasila je Danijelson.

image

Sakura Hauge

-FOTO: DEJAN STARčEVIč

Golmanka Sakura Hauge, nada se da će Budućnost imati šansu protiv Đera.

- Đer ima iskusne igračice, odličan tim, znamo da smo autsajderi u narednom meču, ali to ne znači da treba da se plašimo. Moramo da prikažemo borbeni duh kao Odenzea i onda imamo čemu da se nadamo - rekla je Hauge.

Meč sa Đerom je prilika da ekipa pokaže da može da igra i protiv najjačih timova.

- Đer se ljetos dodatno pojačao. Puni su internacionalki sa velikim iskusvom, svojevrsni miks brzih, snažnih igračica i odličnih šuterki, dobrih pivota… Čeka nas veliki izazov, ali niko nije nepobjediv - istakla je Hauge.

 

Parovi 4. kola

A GRUPA

Subota

16.00 Ferencvaroš – Bistrica

18.00 Krim – Storhamar

18.00 Mec – Podravka

Nedjelja

16.00 ĆSM Bukurešt – Nikebing

B GRUPA

Subota

16.00 Vajpers – Odenze

Nedjelja

14.00 Esbjerg – Rapid Bukurešt

14.00 Bitinghajm – Brest

16.00 Budućnost – Đer

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 20:02