Валентино Роси / - фото:ROADRACINGWORLD.COM
05/08/2021 u 17:58 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Доктор најавио крај каријере

Током трофеjне кариjере Роси jе освоjио седам титула у наjjачоj категориjи, три са Хондом и четири са Jамахом последњу jош 2009. године, а уз то jе по jедном био шампион у класи до 125 и 250 кубика

Деветоструки светски шампион Валентино Роси потврдио jе на конференциjи за медиjе да ће на краjу сезоне завршити своjу кариjеру у мотоциклизму.

– Ово jе веома тежак тренутак за мене, тешко jе знати да се нећу тркати следеће године, али било jе сjаjно. Ово jе било дуго, забавно путовање, бити 25-26 година у Светском првенству jе невјероватно. Било jе много незаборавних тренутака коjе сам доживио са своjим тимом и немам много тога да кажем – рекао jе Роси.

Чувени „Доктор” jе jош раниjе наjавио да ће одлуку о своjоj будућности донијети током љетње паузе, а опциjе су му биле повлачење или наставак кариjере у свом тиму, коjи ће од наредне године имати два мјеста у шампионату, али на Дукатиjу.

– Имао сам дугу кариjеру и срећом много трка, имао сам неке побједе коjе су мање или више незаборавне и представљаjу чисту срећу. То jе нешто због чега сам се смиjао недељу дана, десет дана. Тешка jе одлука била, али морате да схватите да у сваком спорту резултат прави разлику и мислим да jе ова била права. Имао сам шансу да возим за своj тим заjедно са братом, то jе нешто бих волио, али у реду jе и овако, мислим. Имамо jош пола сезоне, биће тешко када стигнемо на последњу трку, а сада jе само тренутак да саопштим одлуку. Не могу да се жалим – истакао jе Роси.

Током трофеjне кариjере Роси jе освоjио седам титула у наjjачоj категориjи, три са Хондом и четири са Jамахом последњу jош 2009. године, а уз то jе по jедном био шампион у класи до 125 и 250 кубика. До сада jе остварио 115 побједа, а са тог броjа се не помјера од Велике награде Холандиjе 2017. године, и укупно 235 пута се нашао на побједничком постољу.

Када заврши кариjеру на краjу сезоне Роси ће се пребацити на четири точка, пошто га чека изазов у Светском шампионату издржљивости за воланом Ферариjа. Иако неће бити на стази у Мото ГП шампионату, извјесно ће се повремено наћи поред ње у улози власника тима у краљевскоj класи и Мото2 категориjи, али и ментора возачима коjи су полазници његове Академиjе. Међу њима су Франко Морбидели, Франческо Бањаjа, Лука Марини и Марко Бецеки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:50