Миливој Дукић / - Фото: ЦОК
20/07/2021 u 10:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дукићеве треће Олимпијске игре: Први пут у Лондону сам био као дијете у Дизниленду

Црногорски једриличар Миливој Дукић у Токију ће наступити на својим трећим Олимпијским играма

Дукић је, како каже, са много више самопоуздања отпутовао у Токио у односу на Лондон и Рио.

- Први пут кад сам наступио у Лондону то је било са 19 година. Тада сам био доста млад и осјећао сам се као дијете у Дизниленду. Сада сам скоро 10 година старији и прича је другачија и осјећам се пуно комфорније него што је то било раније у Лондону и Рију. Сада имам значајно више самопоуздања, озбиљнији сам и велика је ствар што сам трећи пут заредом на ОИ - казао је Дукић.

Наш једриличар не жели пуно да прича о евентуалним резултатима, али какко каже, дефинитивно ће бити конкурентан.

- У мојој дисциплини ласер стандард наступају такмичари из 35 најбољих земаља у једрењу међу којима је и Црна Гора. Тешко ми је да цртам неке резултате и очекује нешто, али са сигурношћу могу рећи да сам апсолутно конкурентан и имаћу добру борбу са најбољима на свијету. Најбитније је да уживам у овом процесу и моменту који је заиста уначајан и да будем фокусиран на једрење како бих остварио што бољи резултат - казао је Дукић.

На крају, црногорски олимпијац се захвалио кровним спортским организацијама у Црној гори и истакао да је њихова помоћ јако битна.

- Огромна је ствар из мале земље као што је Црна Гора бити трећи пут на Олимпијским играма. Људи кажу да је тешко доћи један пут на ОИ, поновити други пут још теже, а, ево, ја сам ту трећи пут. Без Црногорског олимпијског комитета и управе за спорт и младе тешко би било све постићи - закључио је Дукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:56