Milivoj Dukić / -фото: MNESAILS
30/01/2024 u 11:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dukiću se smiješi viza za Pariz

U konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu pred finalni dan Dukić se nalazi na drugom mjestu

Milivoj Dukić je pred plasmanom na četvrte uzastopne Olimpijske igre u Parizu, pošto se uoči finalnog dana i posljednje regate Svjetskog prvenstva u jedrenju koje se održava u Australiji nalazi na koti 21 i ima vizu u rukama.

Dukić je, naime, u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu, na drugom mjestu, i ukoliko ostane fokusiran za očekivati je da sjutra i zvanično postane prvi crnogorski sportista, učesnik najveće sportske smotre.

Daleko najmlađi učesnik finalne grupe, Ilija Marković je trenutno na koti 39, odnosno samo četiri mjesta ga dijele od mjesta koje vodi na Olimpijske igre. Ipak, treba naglasiti da na osnovu pravila Međunarodnog olimpijskom komiteta i Svjetske jedriličarske federacije, na Igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.

Posljednjeg dana, na programu su dvije regate. Prvo će 40 jedriličara još jednom odmjeriti snage na regatnom polju, a na talonu će biti sedam olimpijskih viza, a zatim sledi medal race, u kojoj će se 10 najboljeplasiranih, boriti za medalje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 22:04