Dulović i Cecunjanin / -FOTO: KSCG
28/10/2023 u 21:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dulović: Falilo sreće, ali idem dalje

Selektor Almir Cecunjanin ponosan

Jedna sekunda dijelila je Nenada Dulovića od titule svjetskog prvaka, ali ovog puta je sreća okrenula leđa.

Odradio je Nenad sjajno finale protiv velikog šampiona Stivena da Koste, ali nažalost samo jednu sekundu je zakasnio da poentira i da se okiti zlatom. Mada i osvajanjem srebra ostvario je istorijski uspjeh u Budimpešti. Srebra koje ima zlatni sjaj.

- Falilo je i sreće, malo i podrške sudija. Ipak je on ime. Olimpijski, svjetski i evropski šampion. Žao mi je što je ovo bilo njegovo posljednje takmičenje i što neću imati priliku za revanš, ali želim da idem dalje. Želim da napredujem, želim da se naša zastava vijori na velikim takmičenjima. Karate je moj život - kazao je vicešampion svijeta u kategoriji do 67 kilograma Nenad Dulović.

Odradio je crnogorski karatista taktički odlično finale, dao sve od sebe na tatamiju, ali ovog puta to nije bilo dovoljno. Da je naspram  sebe imao nekog drugog rivala, a ne Da Kostu kome je ovo bio oproštajni meč u karijeri možda bi i postao prvak svijeta. Ovako, simpatije sudija bile su na strani Francuza.

Ipak, selektor Almir Cecunjanin je imao razloga za zadovoljstvo.

- Jako sam ponosan kako je Nenad odradio finale. Nažalost protiv šampiona kakav je Da Silva i protiv cjelokupne organizacije nije se moglo. Nenad je dao posljednji atom snage na borilištu da ostvari pobjedu, ali neki poeni mu nisu dosuđeni i nije mi jasno zbog čega. Žal za zlatom postoji, ali idemo dalje. Ovo je istorijski rezultat za karate za sport. Veliki podstrek za reprezentaciju - kazao je Cecunjanin i čestitao Nenadu Duloviću nа velikom uspjehu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 19:13