/ - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
09/11/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џудо клуб ,,Дечић”: Полетарци освојили девет медаља

Клуб Дечић постоји од 2018. године а његови оснивачи су бивши репрезентивац и првак СФРЈ Екрем Јасавић и његов брат Екан Јасавић, некадашњи јуниорски репрезентативац СФРЈ

Полетарци и млађи пионири џудо клуба ,,Дечић” освојили су девет медаља на на међународном џудо турниру који је одржан у суботу на Цетињу поводом обиљежавања Дана ослобођења  тог града.

На турниру, који  традиционално организује већ 15 година Пријестоница Цетиње, учествовале су 33 екипе са више од 450 такмичара из Црне Горе, Србије, Албаније, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и са Косова.

Учешће на такмичењу је пријавио и џудо клуб ,,Дечиц” чији су полазници у јакој конкуренцији освојили девет медаља.

Злато су освојили:  Лина Бичић, Белма Муковић,  Анид Бичић (четри године)

Сребрену медаљу је освојио Лука Јањевић (пет година).

Бронзане медаље су освојили: Хамза Малагић, Динела Шабановић, Мустафа Љачевић, Теида Мустафа, Адела Зороњић.

Финални меч четворогодишњег Анида Бичића и годину старијег Луке Јањевић у категорији до 19 килограма изавало је велико одушевљење многобројне публике.

Белма Муковићје проглашена најбољом такмичарком турнира у својој категорији а Лина Бичић показала је сву љепоту џудо спорта јер је двије противнице ефикасно савладала ипонима. Сви су се они такмичили у категорији полетараца и млађих пионира.

Клуб Дечић постоји од 2018. године а његови оснивачи су бивши репрезентивац и првак СФРЈ Екрем Јасавић и његов брат Екан Јасавић, некадашњи јуниорски репрезентативац СФРЈ.

Клуб је имао 50 чланова али због пандемије корона вируса тај број се свео на 30 чланова међу којима су дјеца од четри до 16 година.

Поред бројних успјеха, специфичност овог клуба је и што од оснивања има акцију ,,Тренирај а не плаћај”, односно тренинзи, кимона, тренерке, торбе, капе , мајице као и остала пратећа опрема за полазнике овог клуба су бесплатни.

Браћа Јасавић поручују да је једно од улагања у будућност наше дјеце њихово увођење у спорт.

-Учествовање у спорту, а посебно у тимским спортовима, младе учи тимском раду, самодисциплини, одговорности, толеранцији.

Спорт утиче на развој вјештине савладавања различитих препрека, учи дјецу истрајности, поштовању ауторитета, развија радне навике, јача њихов карактер, самопоштовање и самопоуздање – казао је Екан Јасавић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:26