Са скијалишта у Колашину / - Фото: Встудио
17/01/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ кутак на скијалишту Колашин 1600: Скијаши освојили 40 ЕУ награда

Чланови НВО Мултимедиjал Монтенегро (ММНЕ) данас су на скиjалишту Колашин 1600 представили проjекат ЕУ Кутак коjи спроводи НВО ММНЕ у сарадњи са Европском униjом

Током промоциjе ЕУ кутка постављена су два инфо-пулта на коjима jе презентован календар активности и диjељен jе промотивни материал, а инсталирана jе и покретна изложба фотографиjа кроз коjу jе представљено 30 ЕУ градова. За све скиjаше организовано jе учешће у квизу ЕУ на длану, а учесници са наjвећим броjем бодова освоjили су 40 награда. Цjелокупан догађаj пратио jе професионални фотограф коjи jе дао своj максимум да оком камере на наjбољи начин забиљежи све важне момонте током догађаjа.

- Промотивне пултове смо поставили како бисмо грађанима представили проjекат И додатно информисали о ЕУ али И самом процесу приступања. Желимо да свим скиjашима  приближимо процес еуро-интерграциjа, повећамо информисаност и утичемо на свиjест шире jавности о самоj Европскоj Униjи, као и о процесу приступања Црне Горе ЕУ и помоћи ЕУ Црноj Гори. Важно jе утичемо на свиjест грађана о постоjању активности И услуга ЕУ инфо кутка у Биjелом Пољу и као мjеста за диjалог и дебате. Увjерена сам да кроз оваj проjекат доприносимо унаприjеђену интеграциjе Црне Горе у Европску униjу оснаживањем учешћа цивилног друштва у процесима доношења одлука и спровођења реформи. Паралелно поред низа теренских активности пратимо унапрjеђење jавних политика, транспарентности и одговорности власти на националном и локалном нивоу, као и њихов допринос процесу приступања у ЕУ. Истински желимо да утичемо на развоj цивилног друштва на локалном нивоу и подстицање грађанског активизма и волонтеризма, унапрjедимо омладинске политике и положаj младих, стимулишемо иновативне изразе у култури - казала jе Ена Пушиjа асистенткинjа на проjекту.

- Посебну захвалност дугуjемо менаџменту скиjалишта Колашин 1600 коjи су већ током првог упита показали расположење да нам изађу у сусрет, помогну око организациjе и даjу своj допринос да данашња акциjа успиjе. Срећни смо што су грађани показали велико интересовање и учествовали у квизу коjи смо организовали, а за 40 наjбољих обезбjедили смо симболичне награде. Посебно смо поноси на чинjеницу да jе наша НВО, ММНЕ наjвећи промотер ЕУ И демократиjе на сjеверу, то нас обавезуjе да у будућности jош снажниjе и одлучниjе са нашим партнерима, првенстевно ЕУ делегациjом у Црноj Гори и канцелариjом за Евроспске интеграциjе осмислимо jош конкретних активности како би убрзали процес приступања али И додатно информисали грађане - саопштио jе Жељко Ђукић Предсjедник НВО ММНЕ.

Проjекат ЕУ инфо кутак на сjеверу Црне Горе реализуjе НВО ММНЕ, у партнерству са НВО Сjеверна земља, а подржан jе кроз програм „ОЦД у Црноj Гори – од основних услуга до обликованjа политика- М'БАСЕ“ коjи спроводи Центар за грађанско образовње (ЦГО), Фриедрицх Еберт Стфтунг (ФЕС), НВО Политикон мрежа и НВО Центар за истраживање и заштиту птица (ЦЗИП). Програм финансира Европска униjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:29