Sebastijan Fetel / EPA-EFE-FOTO: EPA/JOSE MENDEZ
11/11/2022 u 13:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fetel nije odbacio mogućnost povratka na stazu

Njemac u Abu Dabiju, sljedeće nedelje, završava bogatu karijeru u Formuli 1

Bivši četvorostruki svjetski prvak u Formuli 1, 35-godišnji njemački vozač Sebastian fetel, ne odbacuje mogućnost povratka, iako je najavio da će mu ovo biti posljednja sezona u bogatoj karijeri.

Nakon 15 godina provedenih u Formuli 1, vozač ekipe Aston Martin će sljedeće nedelje u Abu Dabiju završiti karijeru.

Glavni razlog za povlačenje je želja da provodi više vremena sa porodicom i učestvovanje u nekim drugim projektima.

Međutim, u razgovoru za njemačku televiziju RTL vođenom uoči ovonedeljne trke za Veliku nagradu Sao Paula, Fetel nije izričito rekao da se nikada više neće vratiti za upravljač F1 bolida.

- Vjerujem da se odlazak u penziju događa kad to odlučiš. Međutim, ne možeš odbaciti i druge mogućnosti - rekao je njemački vozač.

Bilo je već primjera vozača koji nisu mogli odoljeti porivu takmičenja, nakon što su objavili odlazak u penziju, a jedan od njih bio je i proslavljeni Fetelov sunarodnik i sedmorostruki svjetski prvak Mihael Šumaher, koji je napustio takmičenje 2006., ali se vratio 2010. i potom nastupao još tri sezone.

- Svako od nas je drugačiji. Imamo drugačije živote i idemo svojim putem. Možda postoje neke paralele, ali mislim da ne mogu dati odgovor tako. Moj današnji odgovor je "ne", ali možda ću za godinu ili dvije potpuno drugačije razmišljati. Vrijeme će pokazati - rekao je Fetel, odgovarajući na pitanje hoće li ponoviti ono što je učinio Šumaher.

Fetel je sve četiri titule od 2010. do 2013. godine osvojio vozeći za Red Bull, a posljednju od 53 pobjede ostvario je na Velikoj nagradi Singapura 2019. vozeći Ferari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:00