Prandi junak Francuske / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
26/01/2024 u 20:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuska slavila nakon neviđene drame i skinula Švedsku sa trona

Junak Francuske bio Eloin Prandi

Švedska јe ostala bez krune - Francuska јe u neviđenom trileru u Kelnu savladala sada već bivšeg šampiona nakon produžetaka sa 34:30, a junak je bio Elohim Prandi. Sjajni lijevi bek je postigao spektakularan gol u padu preko bloka nakon što je vrijeme isteklo i odveo meč u produžetke (27:27) u kojima je Francuska dominirala i stigla do trijumfa.

Šveđani su doživjeli bolan poraz. Na 35 sekundi do kraja imali su plus dva (27:25), ali se Francuska na volšeban način izvukla i boriće se za četvrto evropsko zlato sa boljim iz duela Danska - Njemačka.

Bio je to meč za pamćenje. Meč koji je ima dva različita poluvremena, preokrete i dramu. Francuska je u prvom poluvremenu imala i plus sedam (13:6), na odmor otišla sa plus šest (17:11), ali u nastavku Šveđani su se predvođeni sjajnim Andreasom Paličkom na golu vratili u meč, uspjeli da i preokrenu, ali ne i da dotuku rivala koji već bio na konopcima.

Francuzi su preko Lenea smanjili na 27:26, ali lopta je bila u švedskim rukama. Glen Solberg pozvao je tajam-aut, a Gotfridson napravio korake. Dika Mem je zaustavljen faulom, ali vrijeme je bilo isteklo. Ostao je samo taj posljednji šut, iz tzv. slobodnog udarca, a Prandi od prečke pogodio. A onda je u dodatnih 10 minuta Švedska mentalno potpuno potonula.

Ugo Deska sa osam i Mem sa šest golova predvodili su Francusku do trijumfa. Kod Švedske Feliks Klar je bio najefikasniji sa devet golova, a golman Palička јe imao 15 odbrana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
EHF EUROEP 2024
15. maj 2024 18:56