Macanović sa svojim takmičarima / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
15/10/2024 u 14:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gimnazija „Niko Rolović“ na Olimpijskim igrama u Bahreinu

Na 11. Gimnazijadi u Bahreinu, Crnu Goru će predstavljati dva atletičara, učenika Gimnazija "Niko Rolović" iz Bara - Mihailo Roćenović i Matija Vojvodić

Po prvi put na Olimpijskim igrama srednjih škola, takozvanoj Gimnazijadi učestvovaće i Crna Gora. Na 11. Gimnazijadi u Bahreinu, Crnu Goru predstavljaće Gimnazija "Niko Rolović" iz Bara sa svoja dva takmičara u atletici, aktivni članovi Atletskog kluba Mornar. U trci na 800 metara nastupiće Mihailo Roćenović, učenik III 6 odjeljenja i u skoku u dalj Matija Vojvodić, učenik IV 1 odjeljenja, a sa njima će biti profesor Lazar Macanović i trener Bojana Đurković. Delegaciju će pratiti i Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore.

image

Roćenović i Vojvodić

-FOTO: AK MORNAR

Gimnazijada u Bahreinu se održava od 23. do 31. oktobra sa 5.348 učesnika iz 71 države iz čitavog svijeta, koji će se takmičiti u 26 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najviše takmičara ima domaćin Bahrein - čak 463, zatim Brazil, Saudijska Arabija, Meksiko, Sjedinjene Američke Države, dok iz okruženja najviše učesnika ima Hrvatska - čak 103 i Slovenija sa 60 učesnika.

-Dalek i skup put je doprinio tome da iz Crne Gore učestvuju samo dva takmičara iako postoje još mnogo talentovanih srednjoškolaca. Do skoro se nije znalo da li će i ova dvojica barskih gimnazijalaca učestvovati, ali kao i mnogo puta do sada Opština Bar je priskočila u pomoć i pomogla sa dijelom sredstava. Pomogli su nam i Crnogorski školski sportski savez, Ministarstvo sporta, Školsko sportsko društvo Gimnazija "Niko Rolović" i Atletski klub Mornar, rekao je profesor Lazar Macanović. -Nastavak niza međunarodnih takmičenja Barske Gimnazije nakon Evropskog i Svjetskog prvenstva u odbojci samo je još jedna potvrda dobrog rada sa mladim učenicima, pa i ne čudi što je ova barska ugledna škola proglašena za najbolju srednju školu u sportu u Crnoj Gori za 2023. godinu, a prije toga je još tri puta bila najbolja, rekao je Macanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 14:46