Црногорски голбалисти / - Фото: Параолимпијски комитет
14/10/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Голбалисти на престижном турниру у Финској

Голбал репрезентациjа Црне Горе учествоваће од петка до недjеље на престижном Еспо Гранд При турниру у Финскоj, у циљу што боље припреме за Европско првенство – А дивизиjе у Самсуну, саопштено jе из Параолимпиjског комитета (ПОК)

На турниру у финском граду Еспо, осим црногорске и селекциjе домаћина, учествоваће и репрезентациjе Шпаниjе, Грчке, Русиjе и Украjине.

Црногорски голбалисти у петак, првог такмичарског дана, играће са Русиjом (9.00) и Финском (16.15).

Дан касниjе састаће се са Грчком (8.00) и Шпаниjом (14.00), док jе за недjелjу заказан дуел последњег кола са Украjином (7.10).

У послиjеподневном програму предвиђени су дуели за коначан пласман, односно за пето, треће и прво мjесто.

Црногорска репрезентациjа у Финскоj наступиће у саставу Горан Мацановић, Милош Ранитовић, Никола и Марко Николић и Мирнес Рамовић, а предводиће jе селектор Никола Чуровић.

Црногорским голбалистима турнир у Еспу биће генерална проба за Европско првенство А дивизиjе, коjе ће од 1. до 13. новембра бити одиграно у турском Самсуну.

Црногорска селекциjа прву фазу завршних припрема одрадила jе у Никшићу од 8. до 13. октобра, а у спарингу им jе помагао познати српски параолимпиjац Милош Грлица.

Изабранике селектора Чуровића, након турнира у Финскоj и новог окуплjанjа у Никшићу, очекуjу спаринзи са Италиjом од 22. до 25. октобра у Риму.

Последња етапа припрема обиће одрађена у тренажноj бази голбал репрезентациjе у Никшићу, гдjе ће црногорским голбалистима помагати jедан од наjбољих свjетских играча Словенац Матеj Лединек.

Црногорски голбалисти на ЕП у Самсуну играће у А групи са Њемачком, Турском, Финском и Грчком.

Ривали у Б групи биће Литваниjа, Украjина, Белгиjа, Шпаниjа и Русиjа.

По четири првопласиране репрезентациjе избориће четвртфинале, док ће наjслабиjе селекциjе из обjе групе изгубити статус члана А дивизиjе.

У нижи ранг, након нокаут фазе, преселиће се и осмопласирана репрезентациjа.

Црногорски голбалисти наступ у елитном рангу, међу десет наjбољих европских селекциjа, изборили су пласманом у финале Б шампионата Европе, почетком jуна у финском Лахтиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:18