Са Гран Прија Будве / - Фото: ГП Будва
30/08/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гран При Будве - Јовица Марковић најбољи

Jовица Марковић из СК Гамс – Цетиње побjедник jе овогодишњег меĎународног турнира у трапу - Гран При Будве, коjи се традиционално одржава краjем августа на стрелишту Кошљун код Будве

Марковић jе до своjе треће овогодишње побjеде дошао након узбудљиве, али оваj пут извjесне завршнице финалног дуела. Захваљуjући сигурниjем издању и доброj концентрациjи у финишу, са 43/50 бодова био jе бољи од Ива Станишића (Склм Цетиње), коjи jе имао пет бодова мање, укупно 38/50. Трећи jе био Горан Николић (ПТ Трап-Србиjа) са 29 погодака.

Поред црногорских, учествовали су и стриjелци из Хрватске, БИХ и Србиjе, и то у примjетно већем броjу него претходних година. Разлог томе су, уз одличне услове за такмичење, велико гостопримство и одлична организациjа домаћина коjи jе за оба дана надметања, без накнаде, обезбиjедио храну и освjежење за све учеснике турнира.

У дводневним квалификациjама, коjе су оба дана пратиле нестабилне временске прилике, киша и повремено jак вjетар, издвоjио се Иво Станишић са одличних 115 , а потом и Jовица Марковић са исто тако добрих 113 погодака. Чак 3 стриjелца су у финале ушла са 110 погодака; поменути Николић, те хрватски представници Адриjано Лабињанин и Роберт Коларић. Међу шест финалиста се jош нашао такмичар Премиума из Србиjе, Горан Миловановић, са 109 погодака. И остали ниjесу заостаjали, чак 10 од укупно 31 учесника, остварили су резултат од 100+ погодака, међу њима и Драган Мркаjић, Никола Марковић, Игор Пренкић и Милорад Вуjовић. Ово показуjе да jе конкуренциjа била на високом новоу и да су стриjелци били веома расположени упркос промjенљивим временским условима.

Током три партиjе финалних распуцавања, поновило се оно што смо гледали неброjено пута до сада, „надигравање“ Jовице Марковића и Ива Станишића. Ипак, Марковић jе у наредне двиjе сериjе риjешио све недоумице око побjедника. У односу на квалификациjе, ротациjа Станишића и Марковића била jе jедина промjена у генералном пласману, остали финалисти су задржали своjе позициjи без изузетка.

У екипноj конкуренциjи, подиjум jе сасвим припао гостима. Наjбољи су били чланови Премиума из Србиjе, испред Широког бриjега из БИХ и екипе Хрватске.

За двиjе недјеље очекуjе нас посљедње такмичење у домаћоj трап сезони, Првенство Црне Горе на стрелишту Камено код Херцег Новог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:28