Luis Hamilton  / EPA-EFE-STR
30/09/2024 u 09:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hamilton: Borio sam se sa depresijom od ranog djetinjstva

Britanac je rekao da se danas osjeća zrelije nego ranije u karijeri

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton (39) otkrio je u intervjuu za "Tajms" da se od djetinjstva borio sa depresijom – prvo se suočio sa maltretiranjem u školi, a zatim se suočio sa pritiskom da nastavi karijeru u automobilskim trkama.

Hamilton, koji se takmiči od svoje šeste godine, rekao je da se i kao odrasla osoba borio sa depresijom i da mu je bilo teško da priča o njoj.

- Mislim da je to bio pritisak trka i teškoće u školi. Zlostavljanje. Nisam imao sa kim da razgovaram - rekao je Hamilton u intervjuu za "Tajms".

- Cio život sam se borio sa mentalnim zdravljem, depresijom od ranog djetinjstva… kada sam bio u dvadesetim, imao sam neke zaista teške faze.

Hamilton je debitovao u Formuli 1 2007. kada je imao 21 godinu, postavši prvi crni vozač u seriji. Osvojio je šampionat sledeće godine i izjednačio rekord Mihaela Šumahera od sedam svjetskih titula 2020. godine.

Britanac je rekao da se danas osjeća zrelije nego ranije u karijeri.

- Učite o stvarima koje su vam prenijeli roditelji, primjećujete te obrasce, kako reagujete na stvari, kako to možete da promijenite - rekao je on. - Ono što me je možda naljutilo u prošlosti, ne ljuti me danas. Mnogo sam prefinjeniji.

Vozač Mercedesa, koji bi sledeće godine trebalo da se pridruži Ferariju, šesti je u šampionatu, a sledeća trka Formule 1 će se održati u Ostinu sledećeg mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 10:00