Tanja Ivanović / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
20/09/2024 u 15:37 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović i Godeč: Protiv Odenzea moramo da odigramo dobru odbranu

"Plave" sjutra očekuje teško gostovanje u Danskoj

Ligu šampiona rukometašice Budućnosti otvorile su sa dva poraza u grupi B, uz dva različita izdanja.

I dok su na premijeri u Bukureštu odigrale dobrih 35 minuta i parirale Rapidu, protiv Bresta su na povratku u dvoranu "Morača" nakon četiri godine "nestale" sa terena posle svega 16 minuta i meč završile sa minusom od čak 13 golova (22:35). 

Pred reprezentaivnu pauzu "plave" sjutra od 16 sati očekuje je još jedan težak ispit i gostovanje Odenzeu od kojeg su lani izgubile sa čak 15 golova razlike (39:24).

Danski tim, koji je ostvario polovičan učinak u prva dva kola, veliki je favorit i ovog puta.

- Dva različita izdanja, prva utakmica je bila dobra. Na pravi način smo otvorili duel, odigrali dobro u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do konfuzije u napadu, Rumunke su se odvojile i uspjele da meč privedu kraju u svoju korist. U drugom meču je bila dosta slabija odbrana, imali smo veliki broj promašenih zicera, što ne bi smjelo da nam se događa. Brest je to znao da iskoristi, uz dosta naših isključenja. Uglavnom, to nas je skupo koštalo - kazala je desni bek Budućnosti Tanja Ivanović.

Ne mogu "plave" da prijete Odenzeu, ali Ivanović očekuje reakciju ekipe nakon lošeg izdanja protiv Bresta.

- Očekujemo jaku utakmicu, svi znamo kako Odenze igra. Krasi ih odlična igra u tranziciji, imaju odlične igrače, većinom su to igrači koji imaju dobre finte i jako teško ih je čuvati. Znamo šta nas čeka, spremamo se za Dankinje, ali uvijek gledamo da najviše pažnje posvetimo svojoj igri - poručuje Ivanović.

Imale su izabranice Bojane Popović na čemu da porade u minuloj sedmici.

- Moramo da smanjimo broj tehničkih grešaka na minimum. Moramo imati jaku i stabilnu odbranu, uz čvrstu sredinu, da ne mogu tako lako da nas prelaze… Dobru energiju iz odbrane onda možemo da prenesemo u napad i dođemo do lakih golova.

Desni bek Budućnosti i reprezentacije Crne Gore smatra da je Odenze najjači u tranziciji.

- Odenze je tim koji dosta trči, kod njih se u svakom momentu zna šta koji igrač radi, gdje napadaju, dobra im je tranzicija, uigrani su, iako imaju dobre finter, koji mogu u svakom momentu da pronađu slabu kariku i postignu gol. Moramo da se koncentrišemo na te segmente njihove igre. Što manje grešaka u napadu i čvrsta odbrana donijeće dobar rezultat istakla je Ivanović.

Pivotkinja Ivana Godeč očekuje da će "plave" odigrati bolje nego protiv Bresta, pogotovo u odbrani.

- Analizarli smo Odenze. Kontra je njihovo najjače oružje i brzi centar, to treba da zaustavimo. Kad odigramo dobru odbranu, lakše nam je i u napadu - kazala je Godeč.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 17:35