Sa meča u ”Morači” / -FOTO: WWW.MATCHLENS.ME
15/08/2024 u 19:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kadeti Crne Gore i dalje bez pobjede

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crna Gora je bez pobjede i nakon šest odigranih mečeva na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, koje se održava u Podgorici

Dva remija i četiri poraza učinak je generacije koju predvodi trener Filip Popović, pa je za opstanak u elitnom rangu evropskog rukometa potrebno čudo - pobjede u preostala dva meča na šampionatu, kako bi se zauzelo 21. mjesto u konačnom poretku, odnosno izbjegle posljednje tri pozicije.

U trećem meču razigravanja za plasman od 17. do 24. mjesta, naši kadeti poraženi su od Poljske sa 22:30, u meču koji je odigran u Sportskom centru „Morača“. Domaćin je poveo samo na startu (1:0), ali je Poljska sredinom prvog poluvremena stekla značajniju prednost (9:5), a na velikom odmoru bilo je 16:13. Poljska je drugo poluvrijeme otvorila sa četiri vezana gola, čime je trasirala put ka pobjedi, koja joj je donijela i opstanak u A diviziji.

Filip Božović je bio najefikasniji sa pet golova, dok su Dario Maslovar i Petar Radoičić postigli po četiri.

Crna Gora sjutra će igrati protiv Italije, što će biti prilika za revanš protivniku koji je slavio u međusobnom duelu na otvaranju prvenstva - 32:30. Dakle, samo pobjeda ostavlja nadu da se u posljednjem meču na šampionatu, odnosno u okršaju protiv Izraela ili Ukrajine, može sačuvati status člana elitnog ranga evropskog rukometa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:31